Fødselsdagsmiddag

foedselsdag25-11

I går holdt jeg fødselsdag for min familie, og jeg formåede at få lavet den planlagte menu og have en rar aften, selv om jeg desværre stadig er plaget af sygdom. Og i dag starter det nye semester, så jeg håber bare, at denne her forkølelse er en af dem, der kan klare sig selv og ikke behøver dynehvile eller noget!

Oh well.

Jeg havde inviteret min mors side af familien indtil min “nye” lejlighed, så det krævede selvfølgeligt lige nogle ekstra foranstaltninger at være 16 til bords i stedet for de 2, vi normalt er. Én ting er at få rykket rundt på bordene og at have stole nok mv. – det klarede vi faktisk lige. Men det var værre det med at have nok service, det indså jeg allerede for flere uger siden. Nogle går måske i sådanne tilfælde bare ud og køber en bunke billige tallerkener til lignende lejligheder i fremtiden, men jeg tror stadig, at min flytning var lidt for frisk i erindringen til, at jeg orkede at købe ekstra tunghed. I stedet researchede jeg lidt på engangsservice af den pæne slags, og faldt over en serie af luksus-engangstallerkener i bambus, som sælges her hos gågrøn! Bambus er biologisk nedbrydeligt, hvilket fik hele engangsservice-planen til at give mig lidt bedre samvittighed. Jeg tog kontakt til Charlotte, som ejer gågrøn, og hun var heldigvis villig til at indgå et mindre samarbejde, så på en af mine gåture slog jeg et smut forbi hendes fine butik, som meget passende ligger meget tæt på mit hood. Herfra vendte jeg hjem med de fine tallerkener, som I kan se på billederne, samt fadet til kartoflerne, som er lavet af nedfaldsblade, og som i øvrigt kan genbruges. Vi havde egentligt en skummel plan om også at prøve at vaske tallerkenerne, men der havde jeg ikke lige medregnet hhv. rødbedesalaten og hindbærcoulisen, som altså farver en del, så det droppede vi igen.

Alt i alt en vellykket fødselsdag (synes jeg), hvor jeg dog var lige ved at glemme at tage billeder, så det blev en noget forhastet omgang. Ikke desto mindre kan I se her, hvad jeg endte med at servere! (og så har jeg jo i øvrigt ingen opvasker, men var så genial at overtale de sidste gæster til at hjælpe med opvasken, inden de gik – skulderklap til fortids-Xenia herfra!)

Og så gik det i øvrigt lige nu op for mig, at jeg fejrede min 25-års fødselsdag på den 25. Høhø.

foedselsdag25-3

Velkomssnacks:
* saltmandler
* chips
* gulerødder og agurk
* grøn pestodip (grøn pesto blandet med creme fraiche)
* rød pestodip (rød pesto blandet med creme fraiche)

Menu:
* saltede kyllingelår
* fyldt mørbrad med pesto og flødeost (opskrift kommer senere)

* “scoresalat” aka. bagte kartofler og peberfrugt med feta og oliven
* grønkålssalat med æble, granatæble, feta og pekannødder (opskrift kommer senere)
* rød vinterråkost med knoldselleri, rødbede og æble (opskrift kommer senere)

* foccasia og smør
* dips fra tidligere

Dessert:
* gateau marcel
* hindbærcoulis
* vaniljeis

foedselsdag25-2
foedselsdag25-5
foedselsdag25-4
foedselsdag25-1
foedselsdag25-6
foedselsdag25-7
foedselsdag25-8
foedselsdag25-9
foedselsdag25-10
foedselsdag25-12
foedselsdag25-13

Tallerkener og et fad sponsoreret af gågrøn!

Kategorier: Gæstemad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!