Sidste ret i tre-retters-føljetonen fra i onsdags er de lækreste chokoladebrownies med vanilleis og hindbærcoulis. Det var SÅ godt – hvis jeg lige må prale lidt 😉 Browniesene er fra Hummingbird Kagebogen – min bedste kagebogs-ven. Hindbærcoulisen fandt jeg bare her efter en hurtig google-søgning – jeg skriver dog opskriften som lidt over den halve mængde, da vi havde en stor rest. Og ja, isen er “bare” købt – jeg har altså ikke nogen ismaskine og fryseren står i skuret, så jeg er for doven til at vandre frem og tilbage 😉
Jeg valgte at vende 100 g hakket hvid chokolade i browniedejen for at få små “snefnug” – det kan man bare udelade, hvis man ikke har det eller gider det 🙂 Bag desuden gerne browniesene dagen før – så bliver de bedst 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Brownies med vanilleis og hindbærcoulis
Ingredienser
Brownies
- 200 g mørk chokolade
- 175 g smør
- 325 g sukker
- 125 g hvedemel
- 3 æg
- 100 g hvid chokolade
Coulis
- 300 g hindbær
- 60 g sukker
- 1/2 vanillestang
- lidt vand
Sådan gør du
Brownies
- Forvarm ovnen til 160º varmluft.
- Hak den mørke chokolade og smelt den sammen med smør i en skål over vandbad. Rør sukkeret i, til det er helt opløst. Rør herefter melet i. Pisk også æggene i og vend til sidst den hakkede hvide chokolade i.
- Fordel dejen i en bradepande (ca. 20x30 cm) beklædt med bagepapir og bag i ca. 30-35 minutter, til den flager i toppen og er lige netop gennembagt. Den må endelig ikke få for længe, for så bliver den tør og trist.
Coulis
- Kog hindbær sammen med sukker vanillestang (både korn og bælg) og lige vand nok til at dække bunden i 10 minutter. Tag herefter vanillestangen op og blend massen jævnt. Hæld på en kande og sæt på køl til det skal bruges.
Noter
Server med vaniljeis.