Det bedste fra 2015

2015-collage

Egentligt var jeg kommet ind i en ret god bloggingstime der sidst i november, men så blev det december, og der var en masse eksamensopgaver, der skulle afsluttes og afleveres, og der var noget jul, der skulle holdes og spises, og noget nytår og så videre, og hvad ved jeg, og pludseligt gik der næsten halvanden måned uden et eneste nyt indlæg fra min hånd. Hov! Jeg håber ikke, at I har savnet mig for meget! 😀

Jeg har egentligt længe haft planer om at få udarbejdet en slags afrunding på 2015, som det jo sig hør og bør. Jeg tænkte, at det ville være en fin overspringshandling fra at læse til de fire eksaminer, jeg har her i løbet af måneden (den første overstået i går, yay!). Men jeg er så dygtig til at overspringshandle, at jeg overspringshandlede fra selv min planlagte overspringshandling, så derfor får I først indlægget her nu. 

Kender I det med, at man ret hurtigt glemmer, hvor mange ting der faktisk sker på sådan et år? Da jeg først begyndte at planlægge indlægget her, kunne jeg ikke rigtigt komme i tanker om nogle særlige ting, der var sket i løbet af året. Faktisk tænkte jeg, at det da måske havde været et lidt kedeligt år. Men så var det, jeg kiggede i min kalender og kom i tanker om det hele. Måske jeg lyder forkælet, men det er nu ikke min hensigt! 

2015 var året, hvor jeg startede på min (anden) kandidat, og hvor jeg nu er sikker på, at denne her uddannelse skal jeg nok få taget færdigt, så jeg kan blive ægte voksen og alt det der (yeah right)! Jeg læser i øvrigt softwareudvikling på ITU, hvis det lige var gået nogens næse forbi. 2015 var året, hvor jeg fik en bogkontrakt, og faktisk skrev en kogebog. Den er ikke udkommet endnu, som I jo nok ved, men den er helt færdig nu, og jeg glæder mig så meget til at I kan få den at se! 2015 var året, hvor jeg var på hele tre udlandsrejser: en forårsferie til London, en sommerferie til Tenerife og lige en ekstra sommerferie (bare fordi) til Grækenland. Skønno! Jeg vil også rejse meget her i 2016, selv om bankkontoen godt nok er lidt skrabet p.t.

Herudover var 2015 fyldt med en masse andet godt også, fint fordelt over hele året. 2015 var mit første hele år i København, og jeg elsker at bo her! Året bød på en pæn håndfuld musicalture og ditto biografture. Meget få bøger mine tidligere år taget i betragtning, men stadig rart med de få, det blev til. En masse gåture (selvfølgelig), og jeg formåede at holde det antal dage, jeg ikke nåede mine 10.000 daglige skridt på kun 9 stk – 6, hvis man ignorerer de tre der var 500 fra målet. Jeg startede til crossfit, kunne godt lide det, men stoppede igen. Jeg bloggede, holdt op, bloggede igen og holdt op igen – men jeg holder nok aldrig helt op! Så længe I stadig vil følge med! Jeg var i biografen en masse gange, og ligeledes ude at spise en herligt masse rare steder. Og så hang jeg med mine venner, både til hverdag og fest. Mine mennesker er de bedste af slagsen, og så ostet som det lyder, var mine venner (og min familie, forstås) mest af alt det, der gjorde 2015 til et forrygende år. 

I et forsøg på at fatte mig bare nogenlunde i korthed – selv om dét løb nok allerede er kørt – har jeg lavet en lille opsamling over 2015 herunder. Jeg har virkeligt blandet alt, jeg overhovedet kunne komme i tanker om, så det er ikke kun madrelateret, men snarere alt-relateret!

Jeg regner i øvrigt ikke med at skrive et indlæg med nytårsforsætter for i år, men hvis jeg skal lave et lige hurtigt her på stedet, håber jeg, at jeg kan blive lidt bedre til at blogge og komme med opskrifter igen. Og hvis 2016 så ellers kan blive mere eller mindre som 2015, er jeg faktisk tilfreds!

De bedste fra 2015

Bedste oplevelse: At få lov til at prøve at skrive en kogebog! Især var fotodagene virkeligt stort at opleve, synes jeg!

Bedste bog: Jeg læste som sagt ikke supermange bøger i 2015, men af dem jeg læste var “Room” af Emma Donoghue klart den bedste!

Bedste ferie: London (storbyferie med musical og shopping!) eller Tenerife (relativ luksus-agtig badeferie med sol og varme!)

Bedste film: “Whiplash” eller “Inside Out”

Bedste restaurantoplevelse: Bæst med 13-retters-menu til min fødselsdag sidste år var virkeligt godt! 

Bedste bedrift: Med fare for at gentage mig selv: At skrive en bog. Ellers er jeg også ganske stolt af, at jeg “turde” at skifte fra én uddannelse til en anden, selv om det måske for nogen ikke lyder af så meget.

Bedste opskrift: De opskrifter, jeg selv bruger ultimativt mest, er baconrosenkål, krydret kylling med kål og browniekagen i en kop!

Bedste kogebog: Jeg er lidt bagud på kogebogslæsningen, men den jeg mest husker (nok også fordi den har været så populær) er Emma Martinys “Skønne salater & vidunderligt tilbehør”.

Bedste takeout: WEDOFOOD – mere specifik deres “Favoritten”-salat!

Bedste teater/musical: The Lion King i London! Ellers var Dirty Dancing herhjemme virkeligt også god! Og hey, Sound of Music var da også fin.

Bedste fest: Party like Gatsby i foråret var ret sjovt, fordi det var så anderledes, og man fik lov til at klæde sig lidt ud. Julefrokosten på mit arbejde var også god. Men i sidste ende er det nok de mere “hverdagsagtige” fester og byture med mine venner, som jeg husker som sjovest. Mere af det i 2015! (men død over tømmies!)

Bedste junk: Jeg er virkeligt blevet forfalden til salatpizzaer, selv om det ikke er noget jeg rigtigt har spist før! Ellers er pomfritter nok altid øverst på listen jo.

Bedste blog: Det veksler selvfølgelig lidt, men en af de blogs, hvor jeg stort set altid læser alt, er Emmas blog på emmamartiny.dk. Ellers nyder jeg også at klukke lidt med hos marensblog.dk. Generelt er jeg dog lidt bagud med bloglæsningen også efterhånden – det må jeg lige samle lidt op på snart! 

Bedste koncert: Jeg var ikke til voldsomt mange koncerter i 2015, men den bedste var uden tvivl Imagine Dragons i Forum. Jeg har set dem to gange nu, og de er bare fantastiske hver gang!

Bedste skønhedsprodukt: Jeg er helt vild med Body Shops chamomile silky cleansing oil! Fantastisk makeupfjerner-produkt – især i kombination med Garniers mircellar water til at fjerne det sidste.

Bedste slik: Toms chokolade med havsalt og mandler er the bomb dot com!

Bedste makeupprodukt: Selv om navnet selvfølgelig er en løgn, er “Better Than Sex”-mascaraen fra Too Faced  den bedste nogensinde! 

Bedste køb: Jeg købte mig en ny dyne i sommers – ekstra varm og ekstra lang. Mit liv er blevet rundt regnet 40 gange bedre siden da, tænker jeg.

Bedste sociale medie: Twitter!

Bedste helseprodukt: Kokosolie eller vita biosa

Hvordan har jeres 2015 været?

Kategorier: Hverdag

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!