Okay, måske vi bare én gang for alle kan blive enige om, at mad godt kan være lækker, selv om det er lettere grimt? Det vil spare os for fremtidige diskussioner i forbindelse med retter som denne, der – indrømmet – ikke er af den særligt fotogene slags. Men lækkert, dét er det ikke desto mindre!
Egentlig er det lidt snyd at bringe denne opskrift, eftersom det i princippet bare er en lettere omskrivning og genudgivelse af denne. Men nu har jeg efterhånden lavet fyldet som en særskilt ret mange flere gange, end jeg har lavet det i pirogform, så jeg syntes, at det fortjente sit eget indlæg. Og som vi tidligere har talt om, er det måske også meget rart med lidt inspiration til retter uden korn og andre stivelsesprodukter?
Dette er en hverdagsret med stort H. Med mindre man laver kæmpeportion, hvilket kræver betydeligt længere snittetid, kan det kastes sammen på godt og vel en halv time. Det er genialt at have rester af, og det fryser også fint. Og så smager det generelt virkeligt godt, hvilket jo, når alt kommer til alt, er det vigtigste!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Krydret kylling med kål og karry
Ingredienser
- 2 løg
- 2-4 fed hvidløg
- rigeligt olie til stegning
- 3 spsk karry
- 800 g hakket kylling
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 tsk chilipulver
- 800-1200 g spids- eller hvidkål
- 1/2-1 dl soja eller tamari
- salt
- 2 dl kokosmælk eller piskefløde kan udelades, men hæver fedtindholdet og dermed mætheden
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Opvarm olien i en stor gryde og svits løg, hvidløg og karry heri ved lav varme i ca. 5-10 minutter.
- Snit kålen fint.
- Tilsæt kylling til løg og karry og svits, til det ikke længere er lyserødt.
- Tilsæt spidskommen og chilipulver, rør rundt og tilsæt herefter kål.
- Hæld soja ved og svits i ca. 10 minutter, eller indtil kålen er faldet sammen og er tilpas mør.
- Tilsæt kokosmælk eller fløde, og lad det hele simre et par minutter.
- Smag til med salt og server.