Nu er det lige pludselig lang tid siden jeg sidst har blogget 🙂 Sådan går det, når man 1. juledag bare spiser noget, man har blogget om før, 2. juledag er til julefrokost og “3. juledag” passer børn og spiser reste-tarteletter 🙂 I dag havde vi inviteret min fætter, min faster og hendes kæreste og mine bedsteforældre, for at kunne udveksle gaver med førstnævnte. Jeg benyttede derfor chancen for dels at gå all in og lave tre retter og dels at afprøve endnu en forret inden nytårsaften – og denne blev helt sikkert en keeper. Jeg er ret overbevist over, at det er den, jeg ender med at lave og tage med. Den er nem at lave, nem at transportere og så smager den herligt. Og med lidt lækkert langtidshævet brød til er det en fantastisk forret, efter min mening 🙂
Jeg fandt opskriften hos Arla, og mængden passede perfekt som forret til det angivne antal personer. Til det halve antal, ville det sikkert være en herlig frokostret også 😉
Vi fik desuden en lækker hovedret og dessert også – men mere om det senere 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Rejesalat med flødeost
Opskrift efter Arla
Ingredienser
Rejesalat
- 300 g rejer fra frost + lidt til pynt
- 300 g flødeost
- 3 spsk mælk
- 1 potte dild
- 1/2 lime saften herfra
- 1/4-1/2 tsk cayennepeber
- salt og peber
Til servering
- 8 dl salat snittet, til servering - gerne fx lollo rosa eller anden rødlig salat
- 1,5 lime til pynt
- lækkert brød
Sådan gør du
- Dryp rejerne godt af. Rør imellemtiden flødeost blød med mælk og tilsæt finthakket dild og limesaft. Vend rejerne i blandingen og smag til med cayennepeber, salt og peber. Sæt rejesalaten på køl i minimum 1/2 time.
- Snit salaten og læg den som bund på tallerknerne. Fordel ca. 1 spsk rejesalat ovenpå hver og pynt med ekstra rejer og limeskiver.