Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Grønkålssalat

Så blev det tid til opskriften på den fantastiske grønkålssalat! Er I lige så begejstrede som jeg? Hm, måske ikke, men det er nu også helt i orden. Jeg er begejstrede nok for os alle sammen. Det er jo efterhånden et godt stykke tid siden, jeg begyndte at omtale mig selv som “kålmonsteret” (kærligt ment, forstås!), så det er egentligt underligt, at jeg ikke har prøvet grønkål flere gange. Især når nu jeg har været fan alle gange. Måske det skyldes, at grønkål desværre stadig ikke er meget let at få fat på – især ikke i discountsupermarkederne, synes jeg (læs: jeg overvejer stadig den dér grøntsagskasse!). Til gengæld har man så kål til et godt stykke tid, hvis man endelig falder over et flot træ – øh, jeg mener kålhoved 😀 Men man kan selvfølgelig også være doven og købe de færdighakkede poser, de har nogen steder 😉

Denne salat er uden tvivl min nye yndlingsvintersalat. Den er absolut fantalastisk! Fløden er valgfri, men jeg vil helt sikkert anbefale den. Den er med til at gøre kålen mere medgørlig og så smager det jo ikke værst 😉 Jeg lavede salaten som mit tilskud til en julefrokost/reunion med min gamle gymnasieklasse i lørdags, og flere blev faktisk positivt overraskede. Det er jo slet ikke dårligt. Jeg vil ikke påstå, at det var salatens skyld, at aftenen blev så vellykket. Men den var helt sikkert medvirkende – for mit vedkommende, hæhæ 🙂 Og så snakker vi ikke mere om, at det allerede er over fire år siden, jeg blev student!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grønkål med nødder. æbler, tranebær og fløde

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

4-6 personer som eneste tilbehør (rækker meget længere som buffetindslag) 

Ingredienser

 • 300 g grønkål ribbet vægt
 • 1 æble stort
 • 100 g hasselnødder
 • 40 g tørrede tranebær kan udelades

Dressing

 • 1 dl friskpresset appelsinsaft af 1 stor appelsin
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 1 tsk honning eller fibersirup gold
 • 1,5-2 dl piskefløde kan evt. udelades

Sådan gør du

 1. Rist hasselnødderne ved 150º varmluft i ca. 15 minutter, eller til de har taget farve, dufter og skallerne er blevet løse. Lad dem køle lidt af og tril dem herefter i et fugtigt viskestykke, så de fleste af skallerne kommer af. Hak dem mellemgroft.

 2. Fjern stok og ribbe fra grønkålen og hak bladene meget fint. Det er nemt i en foodprocessor.
 3. Fjern kernehus fra æblet og skær i små tern. Bland kål og æbler med hakkede nødder og tranebær.
 4. Pisk ingredienserne til dressingen sammen på nær piskefløden. Vend dressingen i salaten og lad den gerne trække i et par timer.
 5. Hvis du putter fløden i (hvilket jeg anbefaler!), piskes den let og vendes i salaten.

Noter

Passer godt til det meste.

Opskrift fra "Suveræne Succeser"

Grønkålssalat - hasselnødder
Grønkålssalat - dressing

Kategorier: Efterår, Favoritter, Gæstemad, Hverdagsmad, Jul, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!