I går opdagede jeg ved et tilfældig tankestrejf, at det faktisk er 5 år og en uge, siden jeg udgav mit første indlæg her på bloggen. Eller dvs. i dag er det jo så reelt 5 år, en uge og en dag, men hvem tæller? Det, synes jeg, er ret vildt at tænke på. Bevares, jeg ved da godt, at jeg har været i gang relativt længe, og jeg kan for så vidt overhovedet heller ikke rigtigt huske, hvordan det var før, jeg begyndte at blogge. Altså hvad brugte jeg min tid på? Hvad spiste jeg af mad? Lavede jeg også mange nye retter hele tiden? Jeg kan ikke huske det, og i princippet er det jo også fløjtende ligegyldigt.
Noget, der føles endnu mere overvældende er, at jeg i løbet af de 5 år har fået udgivet 808 indlæg. Det er i gennemsnit ca. 3 om ugen i al den tid. Selvfølgelig har der været stille perioder og omvendt perioder, hvor jeg har spyttet indlæg ud, som om morgendagen aldrig ville komme, men sådan er det nok altid med de her ting. Og ud af de her 808 er 518 vist reelle opskrifter, såfremt jeg har bare nogenlunde styr på min kategorisering herinde. Og til trods for det ret høje antal, har jeg altid mange flere ting, jeg gerne vil prøve, og opskrifter jeg skal teste eller udvikle m.m. Det her madblogging er måske en hobby, som kun reelt giver mening for os, der sidder i det, men det er en hobby, som jeg er svært glad for, og som jeg håber, at jeg vil fortsætte med mange år endnu – eller indtil den der inspirationsbrønd en dag løber tør! 😉
Og apropos nye opskrifter, kommer her gårsdagens nemme aftensmad. Det er jo sådan med internationale køkkener, at jeg aldrig synes, man helt kan vide, om det faktisk er autentisk. Det har jeg vist også skrevet om før, mindes jeg. Måske hvis man har boet i landet, eller som det mindste været der, har man en nogenlunde regulær chance for at vurdere autenticiteten. Men jeg har altså desværre ikke været i Marokko (men jeg ville gerne!), så hvorvidt denne ret er noget, man kunne være så heldig at få serveret på de breddegrader, ved jeg ikke. Jeg ved dog, at det var yderst lækkert og nemt, og det er faktisk det vigtigste for mig. Så kan vi i princippet lege, at denne ret er af narniansk afstamning, for min skyld. Så længe jeg får lov til at smovse i lækker krydret kylling og en avocadocreme, der på én og samme tid er både spicy og kølende.
NB: Jeg testede en ny opskrift på pandebrød, som jeg dog ikke var så tilfreds med, da de mindede mere om en lidt tyk omelet end de der seje fladbrød, jeg havde forventet, så jeg vil egenligt hellere anbefale jer de her fladbrød.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Marokkansk kylling med avocadocreme
Opskrift inspireret af en Jamie Oliver-opskrift, som jeg har gemt for længe siden, hvor linket nu ikke længere virker
Ingredienser
- 350 g kyllingeinderfilet
Marinade
- 3 spsk olivenolie
- 1 stykke fintrevet frisk ingefær på størrelse med en tommelfinger
- 1 spsk paprika
- 1 tsk stødt koriander
- 1 tsk gurkemeje
- salt og peber
Avocadodip
- 2 modne avocadoer
- 1 tsk spidskommen
- 2 fed hvidløg pressede
- 1 frisk rød eller grøn chili finthakket
- 2 spsk olivenolie
- 1 citron saften herfra
- salt
Til servering
- 1 fladbrød pr. person
- et par håndfulde fintsnittet icebergsalat
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne til marinaden, og vend kyllingen heri. Lad kyllingen marinere på køl i minimum 30 minutter, meget gerne længere.
- Mos avocadocremen sammen af alle ingredienserne, eller kør dem i en blender/foodprocessor, hvis du foretrækker et glattere resultat. Smag til med salt.
- Lav dine fladbrød, hvis du ikke har dem klar allerede.
- Steg kyllingen på en varm pande eller grillpande. Det vil også være perfekt at grille den som spyd til sommer.
- Server kyllingen på fladbrød med en håndfuld iceberg og godt med avocadocreme.