Hverdagsmåltider

Inden vi snakker om onsdagens måltider, vil jeg først gerne vende noget lidt med jer. Den sidste lille uges tid har jeg nemlig målt, vejet og indtastet min mad for at få et overblik over, hvor jeg ligger mht. energifordeling og kulhydratniveau. Begge ligger sådan set ganske fint – jeg bestræber mig for tiden på at holde mig over 75% fedt – gerne 80 – og ca. 5-10 % kulhydrat – og så naturligvis protein for resten. Men dette lille eksperiment har efterhånden fået mig til at indse, at jeg måske i virkeligheden spiser for lidt. Jeg har længe – nok ubevidst – satset på at ligge omkring 1800 kcal om dagen – selv om jeg jo godt ved, at man i virkeligheden burde smide kalorierne (næsten) helt ud til højre, når man spiser LCHF. Men kalorietælling ligger desværre efterhånden så indgroet i mig, at det ikke bare er sådan ligetil at ignorere det. Sådan ved jeg, at der er mange af jer andre, der også har det. Men hvis jeg endelig skal gå bare lidt op i det, bliver jeg nødt til at sørge for, at det i det mindste er et “rigtigt” tal, jeg går efter. 1800 er selvfølgelig ganske fint for nogen, men jeg er altså langt fra et lille nips eller gennemsnitshøjde. Jeg er 182 cm og vejer dermed også en del mere end mange andre, der også efterstræber 1800. Det kan jo ikke være rigtigt! Derfor har jeg nu besluttet mig for forsøgsvis at spise mere. Jeg vil gøre mit ypperste for at se helt bort fra kalorietallet og i højere grad bestræbe mig på stadig at få ca. 75-80% fedt, ca. 1 g protein pr. kg kropsvægt, og holde mit kulhydratniveau på mellem 20-50. Og så vil jeg kun måle, så længe jeg føler, det er “nødvendigt”. Jeg ved, der er mange, der snildt kan slippe af sted med overhovedet ikke at måle, men jeg har desværre, som I ved, tendens til let at overspise – og så kan jeg også have svært ved at føle mæthed, hvilket altså gør det rimeligt nervepirrende bare at skulle forlade sig på sin mæthedsfølelse! Er I andre gode til at mærke efter, eller kæmper I også hele tiden med det som jeg?

En anden ting, jeg kæmper lidt med lige for tiden er en konstant trang til tebirkes. Seriøst, hvad sker der lige for det! I eftermiddags googlede jeg helt seriøst “hvorfor har jeg lyst til tebirkes hele tiden?”. Overraskende kom der ikke noget brugbart frem 😉 Men jeg er lykkeligvis standhaftig og er ikke faldet i, selv om jeg ærligt talt kæmper lidt. Mine fat bombs er dog virkeligt et godt incitament for bare at køre hjem uden nogle svinkeærinder! 😀 De er virkeligt et hit – og bliver helt bestemt lavet igen, så snart jeg løber tør! Hvad gør I for at overtale jer selv, når cravingsene er ekstra voldsomme?

Nå, det blev en lang intro i dag. Men her er i hvert fald nogle hverdagsmåltider – og denne gang er det i sandhed hverdagsmåltider, for billederne viser nemlig det mad, jeg spiste i onsdags. I går kørte jeg desuden periodisk faste, så der er kun tre måltider denne gang: frokost (i form af madpakke), eftermiddagsmåltid og aftensmad.

Min frokost og madpakke var to stykker kernebrød lagt sammen med smør, spidskål (i mangel af salat) og ost (havarti er min favorit, eftersom det ikke smager rigtigt af ost ;P). Jeg er virkeligt blevet fan af det kernebrød – det er perfekt som en hurtig løsning, når man ikke lige har andet parat!

Da jeg kom hjem efter at have modstået tebirkesenes sirenesang, kastede jeg straks denne skål i mig. Godt med fedt til at afværge cravings – og det hjalp dejligt!

Ja, det er jo altså ikke for sjov, at jeg siger, at jeg er bidt af en gal fisk. Min aftensmad både tirsdag og onsdag var de lækre lakseruller med wasabi (og så snakker vi ikke om at jeg fik laks til frokost i dag og igen i morgen!). Jeg savner overhovedet ikke sushi, når jeg kan spise dem her med jævne mellemrum, så dem vil jeg klart anbefale til andre sushielskere!

Nu jeg har fortalt, at jeg har målt og indtastet dagen, kan jeg da godt lige oplyse de forskellige værdier, hvis I skulle være interesseret. Jeg endte på en energifordeling, der hedder 81% fedt, 14% protein og 5% kulhydrat (faktisk kun 13 g netto-kulhydrater!). Hvis jeg gerne vil nå de ca. 1 g protein pr. kg. kropsvægt, ligger jeg dog lidt lavt, hvorfor jeg nu, som nævnt, har besluttet mig for forsøgsvist at hæve mine mængder. Jeg tror jeg som udgangspunkt vil indføre morgenmad igen, det er vist den nemmeste måde. Selv om jeg godt kan lide mad og har en god appetit, er der jo alligevel en grænse for hvor meget man kan spise på et enkelt måltid ;D

Det var dét for denne gang. Jeg håber, I stadig synes, det er interessant med lidt hverdagsmåltider ind imellem! 😀

Hvad er det bedste, du har spist for nyligt?

Kategorier: Hverdagsmåltider, LCHF

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!