Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Det er vist langt fra nogen hemmelighed, at jeg er ret vild med fisk. Men de sidste dage føler jeg efterhånden næsten, at det har taget overhånd, haha! Bevis nr. 1: Hvis vi tæller hele dagen i dag med, har jeg de sidste fem dage spist fisk til 6 ud af 10 måltider! Det er altså ret meget – selv for mig 😀 Bevis nr. 2: Jeg er et badedyr – måske det skyldes al det fisk. Bør jeg være bange for snart at udvikle gæller? Hmm… Smart under vand, ikke så smart i hverdagen, hvis I spørger mig!

Nå, men hvis I andre er lige så glade for fisk, som jeg, kommer her en lækker, nem og sommerlig ret med rejer – og ja, jeg regner rejer som fisk. Indtil i lørdags troede jeg faktisk – ret naivt, måske – at rejer var sådan noget som alle kunne lide. Not so much. Min brors kæreste var i hvert fald bestemt ikke begejstret for tanken. Så nu har jeg i hvert fald mødt én rejehader. Og der sidder jo sikkert flere af jer derude, og fred da være med det. Selv om jeg ikke selv kan forstå det, da jeg æææælsker rejer! Jeg fristes næsten til at sige, at jeg kunne spise det hver dag, hvis det skulle være! Og I kender jo mig og mit lunefulde og uberegnelige sind, når det kommer til mad, så det er faktisk lidt af en bedrift!

Jeg kan jo, som bekendt, ret godt lide at lave mad (duh!). Men som de fleste andre, har jeg altså ikke lyst til at stå og svede foran komfuret alt for længe i denne hede. Forstå mig ret: Jeg ELSKER det vejr, vi har lige nu, og græder allerede på forhånd for den dag, det ender. Men man kan ikke komme uden om, at det er varmt – og man sveder en del mere end normalt. Lad mig sige det sådan her: Min cykeltur hjem fra job og eftermiddagstræning er en del mere sveddryppende end normalt! 😀 Og når jeg har det så varmt, er det heller ikke de varme simreretter, jeg har lyst til – hverken at spise eller at lave. Her er denne ret især god. Den er lavet på noget, der ligner 10 minutter – og kan både spises kold og lun. Jeg spiser den gerne lun på førstedagen, fordi jeg ikke gider vente på at blomkål og æg køler ned. Anden portion spiser jeg så kold dagen efter. Perfekt løsning! 😀

Dressingen er et forsøg på at lave en dressing, der minder om Thousand Island-dressingen, som jo er så god til rejer. Hvorvidt den rent faktisk smager præcist som købeudgaven er jeg faktisk ikke helt sikker på – det er nemlig efterhånden lang tid siden, jeg har smagt sådan en. Men min udgave her passer også godt til rejer – ja faktisk smager den generelt godt. Og så er jeg jo glad for, at jeg ved præcist, hvad der er i. Se fx ingredienslisterne på nogle af købevarianterne. Gah! Ja, så foretrækker jeg i hvert fald min ingrediensliste herunder, der kun indeholder ting man ved hvad er, og hvordan man udtaler, thankyouverymuch!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Maskeret blomkål med æg, rejer og Thousand Island-dressing

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 300 g rejer
  • 4 æg
  • evt. nogle grønne ærter min fryser var løbet tør

Thousand Island-dressing:

  • 1/2 dl creme fraiche 38%
  • 1/2 dl piskefløde brug mere, hvis du foretrækker en tyndere konsistens
  • 1 spsk tomatpure
  • 1/2-1 spsk citronsaft
  • 1/2 tsk løgpulver
  • lidt flydende stevia ca. 5 dråber?
  • 1 nip cayennepeber kan udelades
  • salt

Sådan gør du

  1. Bland alle ingredienserne til dressingen og smag til. Lad den trække, mens resten gøres klar.
  2. Kog æggene enten hårdkogte eller smilende. Du ved nok bedst selv, hvad der fungerer på dit komfur med dine gryder.
  3. Del blomkål i mindre buketter. Damp i saltet vand i ca. 3-5 minutter, til de har den ønskede mørhed. Hvis du bruger ærter, kan du tilsætte dem det sidste minuts tid.
  4. Dræn blomkål (og evt. ærter) og skyl med lidt koldt vand.
  5. Anret blomkål (og evt. ærter) på en tallerken og pynt med rejer, æg i kvarte og dressing.

Kategorier: Fast food, Forår, Forretter, Frokost, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad, Sommer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!