Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Det kommer nok ikke bag på nogen, at jeg er kæmpe fan af sommer! Jeg fristes til at sige: “Men hvem er ikke det?”, men jeg tænker, at der da sikkert findes mennesker, som foretrækker efterår/vinter eller den slags – selv om jeg nu ikke selv har mødt nogen :/ Men jeg er i hvert fald sommerbarn med stort S – altså lige hvis vi ser bort fra, at jeg faktisk er født i januar. Og at jeg også er en blegfis med stort B, selv om jeg nu gør mit bedste for at ændre på sidstnævnte. Eller – det er nok løgn, for jeg er faktisk ikke typen, der ligger og steger i solen særligt længe ad gangen. Det har jeg simpelthen ikke tålmodighed til! Til gengæld har jeg konsekvent bare ben – og det må da også tælle for noget, ikke?! Det eneste tidspunkt jeg rigtigt sådan gør mig i decideret solbadning er faktisk, når jeg er på ferie sydpå (selv om det desværre er to år siden sidst nu 🙁 ) – og selv da er det kun i pauserne mellem mine dukkerter i poolen. For jeg er 100% vandhund! Og så er jeg nok også lidt af et legebarn, hvorfor selve badedelen tiltaler mig mest ved solbadning ;D

Nå men anyway, det var jo slet ikke som sådan det, jeg ville snakke om. Jeg ville bare fortælle lidt om alt det rare, jeg har lavet den sidste halvanden sommeruges tid. Jeg har både været i Tivoli med Turpas og prøvet forlystelser til den store guldmedalje, jeg har cyklet her og dér og alle vegne (bl.a. fra Roskilde til Køge i går) og generelt gjort mit bedste for at nyde det gode vejr. Cykelturen i går gik hjem til min mor, hvor min bror og jeg havde besluttet at låne hendes have til lidt mere sommernydning (bare rolig, min mor var skam også inviteret). Der tog jeg lidt sol i en hængekøje (det kan selv jeg godt gå med til), hvorefter vi tog på stranden (den bedste strand ligger ca. 1 km væk fra min mors hus!) og tog en “dukkert” – faktisk min første havbadning i flere år, tror jeg, da jeg foretrækker pool. Og jeg skriver dukkert i anførselstegn, da vi vist nok var i i hvert fald en halv time (jeg sagde det jo: vandhund!). Så tog vi hjem igen og spiste pil-selv rejer med aioli og en rar grøn sommersalat + valgfrit brød (jeg valgte frit at spise det i går). Og til dessert – den ultimative sommerdessert: jordbær med fløde. Åh, det var rart! (Desserten får I dog ikke noget billede af, da min telefon løb tør for strøm – arhmen, det var jo nærmest som at miste min venstre hånd! :O). Selve hovedretten kræver som sådan ikke den store opskrift, men jeg vil alligevel lige give jer noget der ligner nedenfor, hvis I skulle få lyst til at efterligne – ifølge DMI er der jo heldigvis stadig god tid til det!

Får I nydt det fantastiske sommervejr?! 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pil-selv rejer, aioli og grøn sommersalat

Ingen bedømmelser endnu

Ingredienser

  • 1/2 kg skalrejer pr. person

Aioli:

  • 1 glas mayonnaise jeg bruger Hellmann's - du kan også lave din egen selvfølgelig
  • 2 spsk græsk yoghurt 10% kan udelades
  • 1/2 citron saften herfra
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 håndfuld frisk persille

Grøn sommersalat:

  • 1 lille spidskål
  • 5 små skoleagurker svarer nok til 1 stor
  • 3 modne avocadoer
  • salt og peber
  • olivenolie

Sådan gør du

  1. Start med at blande aiolien, så den kan trække lidt inden servering. Bland mayonnaise, græsk yoghurt og citronsaft med presset hvidløg og finthakket persille. Lad gerne trække et par timer, hvis der er tid.
  2. Snit spidskålen fint og massér den med ca. 1 tsk groft salt. Vend med olivenolie. Skær agurk og avocado i tern og fordel ovenpå spidskålen. Krydr med salt og peber.
  3. Servér skalrejerne med aioli og salat - og evt. noget godt brød + en skål til skallerne og masser af servietter til de fedtede fingre ;)
  4. Spises naturligvis så vidt muligt al fresco ;D

Kategorier: Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, LCHF opskrifter, Mælkefri, Salater, Sommer, Tilbehør, Ugen der gik

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!