Dét at lave sovs har aldrig sådan ligefrem været en af mine spidskompetencer, mildt sagt. Men jeg øver mig og øver mig og bliver gradvist bedre. For hvad passer bedre til en lørdag aften alene hjemme efter en hyggelig biograftur med god film og søde venner, end et fantastisk lækkert måltid med godt med sovs til? Ja, ikke meget, hvis du spørger mig!
I går var ikke første gang, jeg lavede denne ret – men denne gang fik jeg bedrevet noget, jeg nærmest kan fristes til at kalde en genistreg, til trods for at det virker som sådan en lillebitte detalje. Jeg tilsatte dijonsennep til sovsen! Og hold! nu! op! Hvor blev det bare godt. Hvis der var et dansk udtryk for foodgasm, ville jeg bruge det. I stedet vil jeg bare sidde målløs her og lade billederne tale for sig selv – og glæde mig til resterne i morgen aften. For når det er rester, må man også gerne spise lørdagsmad om søndagen, det ved alle og enhver!
Edit 08/12-13: De sidste mange gange jeg har lavet den gode sovs her, serverer jeg det først og fremmest med bønnefritter frem for blot kogte/dampede bønner. Herudover udelader jeg oftest kyllingen nu, hvilket både gør retten nemmere og hurtigere, så den bedre kan laves på en hverdagsaften også.
Edit 22/4-14: Nye billeder!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Flødesovs med bacon og champignon
Rækker nok også til [adjustable]3[/adjustable].
Server fx med bønnefritter og evt. også noget ekstra kød af en art fx kylling eller bøf.
Ingredienser
- 1 pakke bacon i skiver
- 400-500 g champignoner
- salt
- 1 klat smør
- 2 dl piskefløde
- 1 tsk dijonsennep
- 1-2 spsk soja eller tamari (eller den i linket)
Sådan gør du
- Skær baconen i skiver på ca. 1/2-1 cm og steg dem på en pande, til de begynder så småt at tage farve.
- Rens imens champignonerne og skær dem i skiver. Tilsæt champignoner til panden sammen med et godt drys salt og svits i et godt stykke tid. Saltet hjælper med at trække vandet ud af champignonerne. Lad alt vandet fordampe, tilsæt lidt smør, og steg svampene så længe, som du gider. Jeg foretrækker dem fine og brune og baconen tæt på at være sprødt.
- Tilsæt nu sennep og evt. soja og lad svitse kort igennem. Tilsæt herefter fløde. Fløden vil koge voldsomt først, da panden jo er varm, men det er helt okay, det er meningen. Lad koge et par minutter og smag herefter til med lidt ekstra salt og evt. peber.
- Server - gerne med bønnefritter - og hold fest med dine smagsløg.