Men en giveaway tæller jo ikke som “rigtigt” indlæg, så her får I også en reel opskrift – er det en madblog, det her, eller er det en madblog?!
Fjerde og næstsidste måltid fra Aarstidernes LowCarbKasse stak altså også lidt af fra den medfølgende opskrift og ret, som ellers stod på “fennikelpølser med græskarsuppe og ristede mandler“. Og når nu jeg fortæller jer min begrundelse for ikke at lave græskarsuppe, som jo ellers er ok lækkert, kommer jeg nok til at lyde lidt selvfed, men det må I så tage med. Det er jo nemlig sådan, at jeg har en opskrift på en græskarsuppe herinde på bloggen. Og den græskarsuppe er nok noget af det bedste og lækreste, jeg ved. Både når det kommer til græskar og græskarsupper, men også generelt og i det hele taget. Det er nemlig virkeligt en lækker ret! Så derfor kendte jeg mig selv godt nok til at vide, at enhver anden græskarsuppe ikke ville kunne være det samme for mig og derfor i best case-scenario bare ville resultere i undervældelse – og worst case i skuffelse. Og dét ville jeg jo selvfølgelig ikke udsætte mig selv – eller det stakkels græskar! – for.
Så i stedet bagte jeg græskarret som en slags græskarfritter i ovnen – med godt med hvidløgssmør, som jeg jo havde været forudseende og lavet ekstra af den anden dag. Dertil lavede jeg en grønkålssalat af det grønkål, jeg havde tilbage fra dag 1 – blandet med nogle gulerødder fra thaimåltidet i fredags, en avocado jeg havde liggende og nogle hurtigt lavede saltmandler af de mandler, der fulgte med fra Aarstiderne. Altså ærligt talt, ikke, hvis der så ikke allerede havde været nok “selvfedme” i dette indlæg, ville jeg sige, at jeg imponerede selv mig selv med min sammensætning. Har jeg i øvrigt fortalt, at jeg kun har handlet meget lidt ind i denne uge – til måltider i fredags – og derudover har tvunget mig selv til at finde på med de ting, jeg allerede har? Det er jo ellers en af mine “svagheder”, altså at jeg har tendens til bare at købe nyt frem for at bruge, hvad jeg har. God øvelse, denne her måltidskasse, det må man sgu sige!
De der fennikelpølser var jo i øvrigt én af de ting, jeg var lidt bange for, da jeg først så menuen og modtog kassen. Jeg bryder mig jo meget lidt om lakrids – og i forlængelse deraf fennikel – så jeg var lidt nervøs for, at smagen var for gennemtrængende. Jeg vil ikke lyve for jer og sige, at jeg ikke kunne smage det, for det kunne jeg. Men det var til at leve med og overse det meste af tiden! Fennikelpølser bliver nok aldrig min favorit, men jeg var vild med, at man kunne smage den høje kødprocent, og at der generelt var nærmest ingen unødvendige tilsætninger i, hvilket jo ellers er meget sjældent for pølser. Hvis I ikke lige har fennikelpølser til rådighed, kan I bare skaffe en anden slags pølser med høj kødprocent – eller andet kød dertil selvfølgelig.
God søndag 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Fennikelpølser, hvidløgsbagt græskar og grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler
Ingredienser
- 4 små fennikelpølser eller andre gode pølser med høj kødprocent
Hvidløgsbagt græskar
- 1 lille græskar jeg brugte concerto, men hokkaido eller andre typer er lige så fint
- et par gode klatter hvidløgssmør eller smør + hakkede hvidløg
- salt
Grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler
- 2 håndfulde grønkål
- 2 håndfulde reven gulerod
- salt
- 2 spsk æblecidereddike
- 2 spsk olivenolie
- 1 avocado
- 1 håndfuld saltmandler
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 200º varmluft. Skyl græskarret godt og skær i både i passende størrelse. Vend med salt på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel hvidløgssmør henover. Græskarret bages i ca. 25-30 minutter, til det er mørt.
Grønkålssalat med gulerod, avocado og saltmandler
- Snit grønkål fint, masser med salt, og bland med reven gulerod. Vend grøntsagerne med eddike og olie. Lige inden servering blandes det med avocado i tern og drysses med grofthakkede saltmandler.
Fennikelpølser
- Steg pølserne på en pande, til de er gennemstegte.
- Server.