Forrige søndag fik jeg den idé, at det kunne være sjovt at logge al den mad, jeg spiste på en uge og samtidigt (så vidt muligt) tage billeder af det, så det kunne blive til et indlæg. Og som tænkt, så gjort!
I den forgangne uge har jeg derfor løbende nedskrevet de ting, jeg har puttet i munden (fordi ingen kan vel huske alt ellers?), og det bliver egentligt ikke til ikke så lidt på sådan 7 dages tid! 😀 Jeg har ikke fået billeder af alle ting, men langt de fleste. Nogle af billederne er selvfølgelig også “bare” de lidt mere grynede mobilbilleder, fordi jeg er ikke typen, der gider at slæbe det store kamera rundt overalt.
Jeg har i en længere periode holdt mig lidt mere tilbage med at lave hverdagsmåltider-indlæggene, som jeg ellers syntes var ret sjovt tidligere. Det skyldes, at jeg i en overgang følte, at jeg skulle kunne “stå inde for” hvad jeg spiste. Om det er LCHF, eller bare low-carb eller overhovedet ingen af delene. Den tankegang er jeg heldigvis blevet lidt mere afslappet overfor, så her kan I bare se, hvad jeg har spist på en uge. Som I kan se, spiser jeg ret forskelligt. Nogle måltider er ret så LCHF-venlige, andre bare lettere low-carb, mens nogle er fyldt med både sukker og mel. Jeg prøver hele tiden at finde balance i min hverdag, og arbejder i øvrigt på at finde en løsning, der fungerer hele tiden, uden at jeg skal vælge til eller fra for meget. Fordi jeg har efterhånden måtte indse, at for mange restriktioner er for uhensigtsmæssigt for mig som person og i mit liv generelt.
I sidste uge synes jeg, at jeg lykkedes ret godt med at finde den gode balance mellem sundere måltider og de lidt mere syndige. Mellem low-carb og råvarer, som jeg tror, min krop har godt af, og på den anden side ting som jeg spiser, udelukkende fordi jeg synes, det smager godt. Heldigvis er en del af tingene også begge dele 😉 Som I kan se, gør jeg det tit sådan, at jeg laver i hvert fald én ret i en større portion, som jeg så kan have til rester i løbet af ugen.
Som en lille ekstra bonus (fordi I er flere der har spurgt) har jeg tilføjet hvilke(n) yogavideo(er), jeg har kørt de pågældende dage. Det veksler jo meget fra uge til uge, men det her er i hvert fald et eksempel på, hvordan jeg varierer det fra dag til dag – dog har jeg oftest lidt flere længere programmer imellem også.
Lad mig gerne vide, hvad I synes om indlægget. Jeg synes, det har været ganske sjovt at lave, så hvis I også kan lide det, kan der sagtens komme flere i fremtiden 🙂
MANDAG
morgen: røræg med skinke og emmentaler, en rød snackpeber og et par små tomater on the side
frokost: quinoasalat med grønkål, gulerødder og tahindressing (efter opskrift i Emma Martinys “Herlig og ærlig mad”)
eftermiddag: 2 ostehapsere, 1 “sundere” romkugle efter denne opskrift, brød med smør
aftensmad: jordskoksuppe med bønner og bacon, brød on the side
yoga: yoga rinse & 6-minute yoga chill
TIRSDAG
morgen: røræg med skinke og emmentaler og en rød snackpeber
frokost: quinoasalat igen – med rester af bacon-/bønnetopping
eftermiddag: 2 ostehapsere, et par romkugler
aftensmad: krydret kylling med kål og karry
yoga: balancing ocean flow
ONSDAG
formiddag: vaniljeyoghurt med havregryn, kokosmüsli (opskrift fra min bog “Sødt, sundere, syndigt”) og banan
eftermiddag: 1 skive fiberkernebrød (opskrift fra “Herlig og ærlig mad”) med peanutbutter, løbetur, så 2 skiver med avocado, smørristede majs og smuldret feta (inspireret af Nadia)
aftensmad: burgz og friez fra Jagger
yoga: yoga for bedtime
TORSDAG
morgen: grøn smoothie med banan, broccoli, spinat, vanilje og ingefær
frokost: ruskomsnusk “fried rice style” af en rest quinoa, bagte gulerødder, grønkål fra quinoasalaten mandag og tirsdag, majs fra frokost onsdag og vendte hele molevitten på en varm pande med kokosolie, soja og to æg. Åndssvagt grimt, men åndssvagt godt!
eftermiddag: 1 avocado
aftensmad: krydret kylling med kål og karry
aften: 2 romkugler og ingefærte
yoga: happiness boost yoga
FREDAG
morgen: grøn smothie med banan, broccoli, spinat, vanilje og ingefær
frokost: krydret kylling med kål og karry
eftermiddag: oreos (de delte ud på hovedbanen)
aftensmad: ribeye, smørstegt broccoli, asparges og brune champignoner, portionsbagt kartoffelmos, bearnaise
aften: biosnacks – popcorn og bland-selv
yoga: yoga for runners cool-down sequence
LØRDAG
morgen: rugbrød med smør og spejlæg + grøntsagsrester fra aftenen før
frokost: græsk kyllingeburger med feta, peberfrugt og tzatziki
eftermiddag: 1 romkugle
aftensmad: regnbuesalat med thai-kokosdressing (opskriften kommer på bloggen)
aften: 1 romkugle
yoga: gentle yummy yoga
SØNDAG
morgen: grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær
frokost: regnbuesalat
eftermiddag: 2 romkugler
aftensmad: krydret kylling med kål og karry
yoga: strengthen and lengthen