Jep, i dag får I endnu en simpel, uoriginal og uopfindsom opskrift. Af og til undrer jeg mig oprigtigt talt over, at I stadig følger med her, haha! 😀 Men spøg til side, brændende kærlighed er jo ikke just raketvidenskab. Men hver gang jeg laver de her virkeligt enkle retter og overvejer ikke at udgive opskriften, tænker jeg tilbage på mig selv for snart 3/4 år siden, da jeg lige var startet på LCHF og tog de spæde skridt ud i at udelukke de fleste og mest gængse kulhydrater fra min kost – og det var sgu svært i starten! Vi er jo stort set alle opvokset med at lave mad på en bestemt måde med en vis tallerkenmodel for øje, og så kan det faktisk være – pardon my french – skide svært at skulle lære at gøre det på en anden måde. Selv hvis man, som jeg, er vant til og, hvis jeg selv skal sige det, ret god til at lave mad. Når jeg ser på det fra dét perspektiv, kan jeg sagtens forstå, at der nok er mange der vælger at afskrive det, inden de overhovedet er i gang og har prøvet fordelene. Og af dén specifikke grund vælger jeg stort set altid alligevel at poste de simple opskrifter. For det er i høj grad dem, mere end noget andet, der lærte mig at lave mad på LCHF-manér i starten – også selv om jeg stadig af og til kæmper lidt med det ind imellem 😉 Og i de perioder er det også rart – selv for en måske efterhånden “garvet” LCHF’er (alt er jo relativt, ikke? :P) – at kunne vende ‘back to basics’ og lave en helt nem, enkel og simpel – og superlækker, ej at forglemme – ret. En fantastisk LCHF-ret, som kan laves på rundt regnet en halv time, kan vi vel alle bruge en gang imellem, ikke sandt? 😀
Man kan naturligvis sagtens gøre denne ret mere fotogen, men så kræver den pludseligt også mere, og så vil jeg vove at påstå, at det helt simple aspekt ved den forsvinder. Ofte når jeg ser retter som denne – i den lidt blege/beige farveskala – glemmer jeg nemlig ofte helt, at der faktisk er grønt heri (og det er jo faktisk i virkeligheden det geniale ved blomkål(smos), ikke?). Men hvis manglen på farver generer dit øje, kan du selvfølgelig også snildt give noget ekstra grønt til. I sådan en omgang her, spiser jeg dog nemt et halvt blomkål – og så tænker jeg, at jeg logisk set nok ikke har behov for flere grøntsager i den omgang ;D
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Brændende kærlighed på LCHF-manér
Ingredienser
Blomkålsmos
- 1 blomkål
- salt
- 2 spsk smør
- 2 spsk piskefløde
Drys
- 200 g bacon i tern
- 1 løg
Sådan gør du
- Start med at dele blomkålen i mindre buketter og damp den i saltet vand, indtil kålen er rigeligt mør. Jeg plejer at give den ca. 20 minutters tid.
- Pil imens løget og hak det fint. Svits så bacon og løg på panden ved medium varme, indtil baconen er sprød og løgene bløde.
- Hæld vandet fra blomkålen og tilsæt smør. Lad kålen dampe tør under låg, mens smørret smelter. Blend herefter hele molevitten sammen med piskefløde med en stavblender. Smag til med salt.
- Server mosen med løg og bacon på toppen.