Som I ved, er jeg jo langt fra den strikseste LCHF’er der findes. Tværtimod er jeg faktisk nok ret liberal. Jeg kan rigtigt godt lide grøntsager, så selv i de perioder hvor jeg spiser næsten 100% LCHF, er det begrænset hvor meget jeg har lyst til at skære ned på dem. Og så kæmper jeg altså stadig af og til med det dér med at få fedt nok. Selv om jeg tydeligt kan mærke, hvor godt jeg har det, de dage hvor jeg får mest fedt, er det altså stadig af og til noget af en overvindelse. Det er altså ikke bare sådan lige at fortrænge 23 år i en verden hvor fedt var farligt 😉
Men af og til dypper jeg lige tåen lidt i det spændende og mytiske land, jeg ynder at kalde striks LCHF – eller ind imellem “men, hvor er alle grøntsagerne henne?”, haha 😀 Ej, spøg til side, jeg ved jo godt, at man kan få masser af grøntsager selv om man forsøger at holde kulhydratniveauet nede. Men denne ret her er bestemt ikke en af dem, der har en særligt stor mængde grøntsager. Faktisk nærmere tværtimod. Officielt set er løg vel en grøntsag, selv om jeg nu ofte snarere betragter det som en slags krydderi. Men løg er så også den eneste grøntsag i denne ret – hvis man ser bort fra den grønne salat, jeg selv valgte at give til af ren og skær oprørskhed 😀
Hvad retten ikke indeholder af grøntsager kompenserer den til gengæld for på fedtpunktet. Jeg har ikke regnet energifordelingen ud, men jeg er overbevist om at fedtprocenten er ret høj. Og det er kalorieindholdet formentligt også, selv om det jo i princippet ikke er relevant. Det er dog endnu en af de ting, jeg endnu ikke er vænnet helt af med at tænke på, så det er helt bevidst, at jeg ikke har regnet noget ud på denne ret. For så tror jeg ikke, at jeg ville have lavet den – og jeg ville bestemt ikke have nydt den lige så meget som jeg gjorde! Det er en fed ret, som sagt – og sådan smager den også. Så hvis man er en af dem, der foretrækker sit fedt lidt mere diskret gemt ad vejen er dette ikke en ret, I skal lave. Men hvis I godt kan lide de retter der smager lidt mere syndigt ind imellem – eller også bare godt kan lide at flirte med det lave kulhydratindhold, skal I måske give den et skud. Næste gang jeg får lyst til en ret, der både smager og er lidt til den syndige side, laver jeg i hvert fald helt sikkert denne igen. Og indtil da skruer jeg nok lidt op for grøntsagerne igen – just for the heck of it!
En gylden mellemvej kunne også være at prøve at lave den med squashgetti i stedet for (noget af) LCHF-pastaen. Det tror jeg måske egentligt jeg vil prøve næste gang!
Opskriften kommer herfra – og pastaen er den samme, som den jeg fx bruger i lasagnen her og her.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pasta Carbonara
Ingredienser
Pasta
- 125 g flødeost
- 4 æg
- 15 g fiberHUSK
- 1/2 tsk salt
Carbonara-sauce
- 150-200 g bacon i tern
- 1 spsk smør
- 1 lille løg
- 1 æg
- 50 g parmesan revet
- 1,5 dl piskefløde
- salt og peber
Til servering
- grøn salat med en vinaigrette til at modarbejde det fede
Sådan gør du
Pasta
- Forvarm ovnen til 160º varmluft.
- Blend ingredienserne sammen til en tynd dej, og hæld ud i et tyndt lag på to bageplader beklædt med bagepapir.
- Bag pastaen i ca. 10 minutter. Rul herefter til "roulader" og skær i tynde pastastrimler.
Sauce
- Steg baconen på en pande ved mellemhøj varme, indtil den afgiver noget af fedtet. Hak løget fint og sauter sammen med smør og bacon. Svits videre ved ikke alt for høj varme, indtil baconen er sprød og løgene bløde.
- Rul pastapladerne sammen til "roulader" og skær i tynde båndpasta-lignende strimler.
- Pisk æg sammen med fintrevet parmesan og fløde. Når baconen er klar, hældes ostesaucen på panden og der røres rundt. Varm igennem ved lav varme og smag til med salt og peber. Saucen skal helst ikke komme i kog nu, da sovsen så kan blive en anelse grynet. Vend så pastaen i og server med grøn salat.