Nogle gange får man lavet noget, der er så forbandet godt, at man mest af alt bare ville ønske, at man selv havde fundet på det fra starten af. I hvert fald som madblogger, tænker jeg! Det var fx tilfældet med disse fantastisk lækre tortillapandekager, som vitterligt smager som “the real deal”. I hvert fald som jeg husker, at de rigtige smager. Dejen er den mest elastiske, jeg har prøvet i min LCHF-tid, og opfører sig faktisk præcist som rigtig dej med gluten. Og pandekagerne bliver både smidige og let sprøde – de perfekte tortillapandekager, som jeg klart kommer til at lave igen og igen!
Så jeg ville lidt ønske, at jeg selv havde fundet på det. Men det har jeg, som I jo nok kan fornemme, ikke, og derfor skal al credit gå til den dygtige Tove fra Mat fra sjelen! Faktisk var opskriften så god, at jeg for en gangs skyld vælger at dele et måltid op i flere indlæg og opskrifter – netop fordi jeg er overbevist om, at jeg kommer til at skulle henvise disse tortillapandekager flere gange i fremtiden også.
Jeg skal gerne være ærlig og sige, at jeg først var lidt skeptisk over for den forholdsvist høje mængde fiberHUSK. 5 spsk lyder altså som meget. Men jeg valgte at gøre det alligevel, da jeg heldigvis ikke selv har haft problemer med loppefrøskallerne, hvilket jeg ved, at der desværre er andre, der kan have. Og jeg er bestemt glad for, at jeg gjorde det, eftersom jeg er overbevist om, at det er dem, der gav pandekagerne deres elasticitet og smidighed. Jeg tror ikke, man kan få det samme resultat uden loppefrøskaller, må jeg indrømme. Jeg er dog personligt glad for, at her for en gangs skyld er en opskrift, som kun kræver meget få specialingredienser – og det er I måske også? Pandekagerne er jo i øvrigt også mejerifri, hvilket jeg ved, at flere af jer nok vil sætte pris på. I var desuden flere i den sidste giveaway, der ønskede en opskrift på netop tortillapandekager (uden blomkål), så værsgo, jeg håber, I kan bruge den! 😀
Alt i alt er jeg ovenud begejstret for disse pandekager. Det tog mig i øvrigt nok lige knap en halv time at lave 8 pandekager, hvilket jeg faktisk synes, er helt a-okay. Næste gang laver jeg muligvis dobbelt portion, så jeg har endnu flere at fryse ned! Prøv dem lige, ikke? Og gerne med den lækre Mexican Pulled Chicken også, forstås 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Tortillapandekager
Ingredienser
Sådan gør du
- Bland mandelmel, fiberHUSK, bagepulver og salt. Pisk sammen med æg med en elpisker eller i røremaskine.
- Tilsæt så det kogende vand og pisk i et par minutter, til dejen er smidig og elastisk.
- Del dejen i 8 lige store klumper. Brug evt. din køkkenvægt. Tril til kugler og rul dem så flade som muligt mellem to stykker bagepapir med en kagerulle.
- Bag på en varm stegepande uden fedtstof ved mellemhøj varme. De skal være gyldne på den første side, før du vender dem og bager færdigt.
- Pandekagerne kan fryses – læg evt. bagepapir mellem dem, så du nemt kan tage en passende mængde op.
Noter
Mandlerne/mandelmelet kan erstattes med 30 g kokosfibre/fint kokosmel. I så fald skal I dog bruge 4 æg i stedet for 2.
Hvis I har problemer med at få dejen til at samarbejde, skal I sørge for, at I bruger fiberHUSK (de fintmalede loppefrøskaller). Prøv evt. at veje de 50 g af og se, om det gør en forskel i stedet for spsk-mål.