Blomkålstortilla

Oftest når jeg får mexicansk mad, spiser jeg det jo som bekendt bare som tacotallerkener – alt det gode i en stor bunke på en tallerken! Dét er lækkert. Og det var egentligt oprindeligt også bare det, jeg havde planlagt til i onsdags. Men så lå der pludseligt et halvt blomkål fra blomkålsrisottoen og stirrede på mig, og ja, så besluttede jeg mig altså for at afprøve de her tortillaer (nyd den fine canadiske accent, hvis du ser videoen ^^).

Generelt er jeg jo vild med stort set alle opskrifter, hvor man kan proppe flere grøntsager i sig uden sådan rigtigt at opdage det, og denne opskrift er endnu en god én i rækken 😀 Det er en anelse omstændeligt, syntes jeg – mest fordi man er nødt til at starte i lidt bedre tid end jeg ellers gør, når jeg laver tacos, men resultatet var nu også lækkert. Jeg tror især, det vil være et hit, hvis man tidligere har været meget vild med tortillaer og wraps og savner dem. De blev en smule mere porøse og skrøbelige end de normale tortillaer af majs eller hvede, men det kan sagtens skyldes, at jeg bare lavede dem for tynde. I videoen jeg linker til ovenfor ser de i hvert fald mere bøjelige ud 🙂 Ikke desto mindre var det bestemt ikke sidste gang, jeg lavede dem – nogle gange er det bare rart at have noget at pakke sin mad ind i, ikke? 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkålstortilla

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 1 blomkål
  • 2 æg
  • 2 æggehvider
  • 1 tsk urtesalt eller alm. salt

Sådan gør du

  1. Hak blomkålen fint på en foodprocessor eller riv på et rivejern. Damp i mikrobølgeovnen i 5-7 minutter.
  2. Lad blomkålen dryppe og køle af i en si beklædt med et viskestykke. Når det er tilpas køligt, vrides så meget som muligt af væsken ud af kålen.
  3. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  4. Bland blomkål med æg, æggehvider og salt. Fordel i fire klatter på to bageplader beklædt med bagepapir og form til runde cirkler. Mas dem tynde med et stykke bagepapir ovenpå - men ikke for tynde.
  5. Bag tortillaerne i ovnen i ca. 20-25 minutter, til de begynder at blive gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Kan evt. fryses med bagepapir imellem.
  7. Server med dit yndlings tortillafyld eller hvilket som helst andet, du synes vil gøre sig godt i en wrap :)

Kategorier: Brød, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Mexicansk, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!