Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Dette er endnu en opskrift fra “Mit første køkken” af Maria Meldgaard, som jeg også roste her. Allerede første gang jeg lånte bogen på biblioteket faldt for jeg retten, men har alligevel først fået lavet den i dag – nok to eller tre bibliotekslån senere 🙂

Jeg har faktisk tidligere kun prøvet kikærter som hummus og falafel – i dag var første gang jeg spiste dem i ‘ærteform’ – og til trods for at de jo er lidt melede er jeg meget tilfreds. Og mætheds- og sundhedsværdien skal man absolut ikke kimse af. Hvis der forresten er nogen der går op i sådan noget med kalorier (hvilket jeg forsøger lidt på lige for tiden) har denne ret et meget lavt indhold. 447 pr. portion – det er da til at arbejde med 😉

Jeg brugte (mange) flere gulerødder end opskriften oprindeligt lagde op til – men 3 sølle gulerødder synes jeg altså ikke man når langt med – jeg brugte nok 10 eller deromkring. Jeg havde desuden købt nye danske gulerødder med top i Føtex – men helt ‘almindelige’ gulerødder fungerer sikkert lige så fint. Og så tilsatte jeg lidt løgpulver – hvilket jeg er blevet lidt forfalden til på det sidste. Ret ironisk eftersom jeg jo ikke (sådan rigtigt) kan lide løg 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 300 g kyllingeinderfilet
  • 1 spsk olivenolie
  • salt og peber
  • 400 g gulerødder ca. 10 mellem
  • 1 dåse kikærter eller hvis du selv vil udbløde og koge: 100 g tørrede
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk paprika
  • 1/2 tsk løgpulver
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk pesto lav det selv, hvis du gider, eller snyd som jeg og brug købt

Sådan gør du

  1. Skær gulerødderne i skiver på skrå - det er så dekorativt. Dræn kikærterne og skyl med lidt koldt vand.
  2. Varm olie på en pande og steg kyllingen heri - først ved høj varme til det er gyldent på begge sider og skru herefter ned til det er gennemstegt. Krydr med salt og peber.
  3. Opvarm resten af olien på en anden pande eller wok og svits gulerødderne heri i ca. 3 minutter sammen med salt. Tilsæt herefter kikærter, paprika og løgpulver og steg videre til de begynder at blive sprøde.
  4. Server med pesto.
Stegte kikærter og gulerødder med kylling

Kategorier: Fast food, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!