Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks

pesto-floedesovs-ny1

Ok, det her, ikke? Jeg siger jer, det er godt! Altså ikke at min mad normalt ikke er det, forstås, men en gang imellem får man bare lige lavet noget, der er ekstra godt – ja, nærmest ekstraordinært godt! Og sådan en ret er denne her. Lad mig sige det sådan her: I sidste uge var jeg ude at spise på en italiensk restaurant, og jeg besluttede mig for at gå all out og bestille en pastaret med flødesovs med trøffel, skinke og lidt andet. Det her var bedre!

Ved første øjekast virker retten måske lidt omstændig, men det er den altså overhovedet ikke. Bevares, man skal da lave pastaen, men det tager faktisk ikke længere tid end det gør at koge en klassisk omgang tørret pasta. Og til gengæld kan man spise det helt uden bøvl med maven eller andre ting, som vi jo er nogle, der døjer med, når det kommer til klassisk pasta. Faktisk blev denne her omgang af den ellers ret så gængse LCHF-pasta, som jeg også selv har lavet før i flere udgaver, faktisk den bedste til dato. “Tricket” er lave den så tynd som muligt ved 1) ikke at lade “dejen” trække og 2) fordele den på to plader i stedet for kun én. Resultatet var fænomenalt og utroligt pastaagtigt – jeg var snydt, og det var mig, der havde lavet det!

I vælger selvfølgeligt selv, hvorvidt I gider at lave pestoen fra bunden af. En god købt udgave kan også gå i en håndevending, især ved tidsbekneb, men hjemmelavet pesto er nu så nemt, at jeg selv, hver gang jeg bruger en købt, fortryder at jeg ikke bare lavede den selv. Fordelene her er jo mange. Dels ved man præcist, hvad der er i – selv de bedre færdiglavede indeholder altså flere ting, som jeg absolut ikke selv ville vælge at tilføje. Og dels smager det altså bare bedre! Udgaven herunder er min favorit, viser det sig. Det var første gang, jeg prøvede med paranødder, men bestemt ikke sidste. Og en ekstra bonus er jo så, at paranødder vist er en af de mest kulhydratfattige nødder, hvilket jo ikke er at kimse ad!

Jeg ved ikke, om der er behov for yderligere skamroser herfra, eller om I er overbevist? Retten her er så god, at jeg efter endt måltid straks gik ind og bestilte endnu en bunke asparges fra Aarstiderne! En god ret kan næsten ikke gentages for tit, siger man jo, men alligevel er det sjældent, jeg rigtigt får gentaget mine retter, da der jo hele tiden er nye ting, jeg gerne vil prøve. Så når jeg allerede har planlagt en gentagelse, er det vitterligt et blåstempel! Lav den nu, i morgen eller næste gang du får gæster – det har jeg i hvert fald tænkt mig!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Basilikumpesto

Ingen bedømmelser endnu

Antal: dl

Ingredienser

  • 2 store håndfulde basilikumblade
  • 50 g pinjekerner, paranødder, mandler eller andet
  • 50 g parmesan eller pecorino romano eller lignende fintrevet
  • 1 fed hvidløg
  • 1 citron saften heraf
  • 1 dl olivenolie
  • salt

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser på nær olie og salt sammen, til det er finthakket.

  2. Tilsæt olien lidt ad gangen, til du når ønsket konsistens. 

  3. Smag til med salt.

pesto

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pesto-flødesovs med grønne asparges, LCHF-pasta og laks

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

Pasta

  • 4 æg
  • 125 g flødeost
  • 15 g fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt

Pesto-flødesovs med grønne asparges

  • 2 bundter grønne asparges eller ca. 400 g endelig vægt, efter ender m.m. er fjernet
  • 2 spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 spsk pesto
  • salt og peber

Desuden

  • 2 lakseportioner
  • smør til stegning
  • salt og peber

Sådan gør du

Pasta

  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Blend eller pisk æg, flødeost, fiberHUSK og salt sammen til en jævn masse. Fordel med det samme på to bageplader beklædt med bagepapir i et tyndt lag. Bag pastaen i ca. 10 minutter og lad den herefter køle let af, inden pladerne rulles sammen og skæres så tyndt som muligt til båndpasta.
  3. Mens pastaen bager, laves sovsen og laksen steges.

Laks

  1. Dup laksestykkerne tørre med lidt køkkenrulle. Smelt lidt smør på en godt varm pande og steg laksen her ved høj varme, ca. et par minutter på hver side. Tricket til god laks er ikke at stege den for længe - hellere for lidt end for meget. Krydr med salt og peber.

Sovs

  1. Knæk de træede ender af aspargesene. Skær i stykker på ca. 2 cm. Smelt smørret på en pande og svits asparges her i ca. 5 minutter. Drys med lidt salt undervejs.
  2. Tilsæt fløde og pesto og lad sovsen simre i ca. 5 minutter ved svag til medium varme, til sovsen er lækker og cremet. Smag til med salt og peber.
pesto-floedesovs3
pesto-floedesovs-ny2

Kategorier: Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Påske, Pastaretter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!