Rundstykker

rundstykker2

Jeg er sikkert ikke den eneste der oplever det her: Det er fredag morgen på arbejdet, der er fælles morgenmad, og jeg spiser ikke noget. Personligt har jeg det fint med bare at sidde der og deltage i hyggen uden at spise det hvide brød m.m., men mine kollegaer lader i høj grad til at synes, at det er “synd for mig”. Og egentligt kan jeg godt sætte mig i deres sted og se, hvad de mener. Før jeg selv blev den, der ikke spiste “normalt”, havde jeg nok syntes det samme – fordi det virker da på sin vis som om man er uden for. Heldigvis føles det ikke sådan for mig, men alligevel besluttede jeg mig i torsdags, da jeg alligevel var i køkkenet, for at lave nogle “rundstykker”, som jeg kunne tage med morgenen efter. Det kommer ikke til at blive noget, jeg gør hver fredag – for ofte gider jeg faktisk slet ikke at spise noget, der midt på “formiddagen”. Andre dage nupper jeg bare et par ostehapser med eller lignende.

Men til de dage, hvor man har lyst til at kunne joine fællesspisningen er disse rundstyk-agtige boller rigtigt fine. De er selvfølgelig ikke sprøde, men de smager godt – og ikke overvældende af hverken nødder eller æg, pga. det forholdsvist lave æggeindhold og det smagsneutrale pofiber til fordel for meget nøddemel. De er desuden supernemme at lave! Faktisk undrer jeg mig, hver gang jeg bager LCHF-bagværk, over at jeg ikke gør det noget oftere. Fordi det er så forbandet nemt, synes jeg! Især i forhold til almindeligt brød med diverse hævninger, æltning og andet. Og at man så oven i købet får det bedre af at spise dem her, tæller jo kun til positiv-siden.

Jeg spiste i øvrigt mit fredagsrundstykke med det gode chokoladesmør, som jeg også delte med nogle af mine kollegaer. En kollega beskrev det som “orgasme i madform”, så det er vist godkendt, hvis nogen skulle være i tvivl ;P

Jeg ville egentligt have udgivet opskriften her lidt tidligere, men så skete der det, at jeg pludseligt sov lidt længere, end jeg havde regnet med, og så skulle jeg liiige have “morgenmad” og så’n, I ved – men her er den! Måske I skal have rundstykker til søndagsmorgenmaden i morgen? 😀

Opskriften på rundstykkerne stammer herfra.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rundstykker

Ingen bedømmelser endnu

Antal: rundstykker

Ingredienser

 • 2 æg
 • 2 dl creme fraiche
 • 3 spsk smør
 • 1,5 dl mandelmel ikke fedtreduceret
 • 1,5 dl pofiber
 • 1,5 spsk fiberHUSK
 • 1 spsk chiafrø kan udelades
 • 1 tsk bagepulver
 • 1/2 tsk fint salt
 • ekstra æg til pensling
 • blå birkes til pynt kan udelades

Sådan gør du

 1. Smelt smørret og lad det afkøle let.
 2. Pisk æggene luftige og tilsæt herefter creme fraiche og smeltet smør, og pisk til en jævn masse.
 3. Tilsæt de tørre ingredienser, rør det hele godt sammen, og lad dejen hvile i ca. 5 minutter.
 4. Forvarm imens ovnen til 200º alm. ovn.
 5. Form dejen til 6 boller med fugtige hænder. Sæt på en bageplade beklædt med bagepapir. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes.
 6. Bages i ca. 15 minutter, til de er gyldne og faste.

Noter

Bollerne kan snildt fryses.

rundstykker1

Kategorier: Brød, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!