Pandekager – tynde, lækre og LCHF

pandekager3

Ja, jeg indrømmer det gerne: Jeg er en snydeblogger. Jeg har nemlig blogget denne opskrift før. Men da jeg i sidste uge pludseligt endte med at lave disse pandekager hele to gange, gik det op for mig 1) hvor gode de er, og 2) at de faktisk fortjener deres eget indlæg og opskrift. Og som sagt tænkt, så gjort! Pandekagerne her er uden tvivl de bedste og mest “rigtige”, jeg har lavet i min LCHF-tid. De smager præcist som almindelige pandekager på mel og sukker – og så er de altså også ok nemme at stege/bage og vende. Synes jeg. Man kan jo lave diverse gode pandekager på LCHF af den tykke amerikansk-agtige slags, men de tynde kan være lidt mere tricky. Men der har jeg altså succes med denne opskrift hver gang! Det eneste, man lige skal være opmærksom på, er, at dejen tykner lidt løbende pga. loppefrøskallerne, så man skal være forberedt på evt. at tilsætte lidt mere fløde eller andet væske løbende for at dejen ikke bliver for tyk. Herudover er et andet godt trick – som altid – en god varm pande. Det gør altså en kæmpe forskel, når man bager pandekager (og generelt). Jeg ønsker mig i øvrigt to små pander i stedet for de store almindelige. Jeg kan lige se for mig, hvor fint det vil være med en kæmpehøj stak pandekager med en diameter på ca. 15 cm! Måske man snart skulle slå et smut forbi IKEA igen… 😉 Opskriften i sin originale form er fra Janes “LCHF – Spis dig mæt og glad”.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pandekager - tynde, lækre og LCHF

Ingen bedømmelser endnu

Antal: pandekager
8-12 stk afhængigt af pandestørrelse og pandekagetykkelse

Ingredienser

  • 4 æg
  • 4 æggehvider
  • 150 g creme fraiche 38% (eller andet surmælksprodukt)
  • 1/2 dl piskefløde lidt ekstra til at fortynde løbende
  • 2 spsk sukrin gold
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk vaniljepulver
  • 1/2 tsk stødt kardemomme (kan udelades)
  • 1 spsk fiberHUSK
  • smør eller kokosolie til stegning

Sådan gør du

  1. Pisk alle ingredienser sammen til en jævn dej. Tilpas evt. konsistensen med lidt ekstra fløde, hvis den er for tyk.
  2. Varm en-to stegepander godt op. Smelt en lille klat smør eller kokosolie og fordel ca. 1/2-3/4 dl dej på panden. Bag til kanterne bliver brune og vend.
  3. Spis pandekagerne med dit yndlingspandekagefyld. Skær evt. to-tre pandekager i kvarte og lav din egen mini-pandekagekage.

Noter

Pandekagerne opbevares på køl og kan også fryses.

Opskrift fra/inspireret af Janes "LCHF - Spis dig mæt og glad".

mini-pandekagekage

Kategorier: Dessert, Efterår, Favoritter, Kage, LCHF opskrifter, Morgenmad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!