Vi kan nok godt blive enige om, at desserter som udgangspunkt hører weekenden til. Derfor vælger jeg også at vende tapasmenuen fra i fredags på hovedet og starte med opskriften på desserten. Jeg har længe haft pønset på at lave en pandekagekage – både før jeg skiftede til LCHF og bestemt også siden. Jeg er vild med idéen! Pandekager i lagkageform, jeg mener: What’s not to love?! Især fordi jeg som sådan ikke er udpræget lagkagefan – nok mest af alt fordi jeg ikke bryder mig om kagecreme og så kan det, hvis vi skal være ærlige, vist godt blive lidt vammeltblødt, kan det ikke? Derfor tiltalte pandekagekagen mig ekstra meget. Pandekagerne holder deres konsistens, uanset om kagen står i en time eller et døgn inden den serveres. Det kræver selvfølgelig en anelse mere forarbejde end at gå ud og købe en pakke færdige lagkagebunde, men resultatet er klart det værd! Og hvis du ikke spiser LCHF og en dag har travlt, kan du jo også bare vælge at købe nogle færdiglavede pandekager og bruge i en håndevending – jeg tror ikke nødvendigvis, at der er nogen, der vil opdage det, når musikken spiller og der er masser af lækkert hindbærskum til at maskere det 😉
Det er bestemt ikke sidste gang, jeg laver en pandekagekage – og variationsmulighederne er jo uendelige! Næste gang skal jeg klart prøve med noget chokoladeskum af en art – eller bare med vanilleflødeskum og friske danske solmodne jordbær! Uhm…… ❤
Opskriften på pandekagerne er Janes – og kan også findes i en madpandekageudgave i hendes bog.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pandekagekage med hindbærskum
Ingredienser
Pandekager, ca. 8-10 stk
- 4 æg
- 4 æggehvider
- 150 g græsk yoghurt eller creme fraiche 38%
- 1/2 dl piskefløde + evt. lidt ekstra
- 2 spsk sukrin gold
- 1 tsk salt
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 spsk fiberHUSK
- smør til stegning
Hindbærskum
- 300 g hindbær fra frost
- 3 dl piskefløde
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 spsk sukrin+
- evt. lidt flydende stevia
Til pynt
- 1 dl piskefløde
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 1 spsk sukrin+
- 1 bakke friske hindbær ca. 125 g
- 5-10 g mørk chokolade rives til chokoladekrymmel
Sådan gør du
- Pisk eller blend alle ingredienserne til pandekagedejen sammen og steg til pandekager i smør. Hvis dejen bliver for tyk, inden du er færdig, kan du fortynde med lidt ekstra fløde.
- Lad pandekagerne køle helt af.
- Giv de frosne hindbær et opkog ved svag varme (så behøver du ikke tilsætte ekstra væde) og lad dem herefter køle helt af. Mos dem evt. med en gaffel eller blend dem.
- Pisk fløden til flødeskum sammen med vanille og sukrin og vend hindbærrene i. Smag evt. til med lidt ekstra sødning.
- Læg pandekagekagen sammen på et pænt fad med hindbærskum imellem hvert lag. Afslut med en pandekage.
- Pisk fløden til pynt til skum sammen med vanille og sukrin. Fordel ovenpå kagen og pynt med de friske hindbær. Riv lidt mørk chokolade over til sidst.
- Opbevares på køl indtil servering.