To gange inden for en lille uge, ved to forskellige lejligheder og to forskellige kantiner, har jeg formået at spise middelmådig gulerodskage. Og begge gange har jeg tænkt på, hvor ærgerligt det egentligt er, når nu det er så nemt at lave en virkeligt god gulerodskage. Jeg vil jo vove at påstå, at denne er noget nær verdens bedste gulerodskage (i den klassiske version med mel og sukker og så videre), så da jeg for nu over to år siden valgte og udviklede opskrifterne til min bog, var der ingen tvivl om, at der skulle en sukker- og melfri udgave af den med i bunken også. Og den er faktisk også verdens bedste, haha! Det er min lillebrors favorit fra bogen, og han var jo med som medhjælper til fotodagene, så han har smagt et ret så pænt udsnit af opskrifterne. Faktisk ved jeg, at han, kort efter vi havde taget billeder til bogen, bagte den til sine kollegaer, da han skulle stoppe på jobbet – og hverken han eller nogle af kollegaerne (så vidt jeg ved) har nogensinde været hverken glutenallergikere, diabetikere, LCHF’ere eller hvad ved jeg. Han kunne bare godt lide kagen. Og det er jo netop det, der var mit primære formål med bogens opskrifter: At det skulle være desserter, der kunne spises og nydes af alle – også folk med problemer med mel og/eller sukker – uden at de “normaltspisende” skulle føle sig snydt på nogen måde.
Så de to middelmådige gulerodskager der, mindede mig altså om denne kage, som jeg derfor fik lyst til at dele med jer. Måske et oplagt lille bageprojekt til weekenden eller efterårsferien, hvis I holder den slags?
Det gjorde det i øvrigt også meget klart for mig, hvorfor det er, at jeg blogger meget mindre efterhånden, end jeg engang gjorde. Og det vil jeg faktisk gerne dele kort med jer. Jeg kan stadig godt lide mad, og jeg kan egentligt også godt lide at lave nye opskrifter – jeg orker faktisk bare ikke hele processen med at tage billeder, hvis jeg skal være ærlig. Hvis jeg havde en personlig madfotograf, jeg lige kunne hive hjem, hvis der var en ny ret klar, er jeg sikker på, at der ville være meget mere liv herinde, hæ. Jeg har jo blogget længe, og jeg kan huske, at dengang i starten tog vi alle bare (umådeligt grimme) billeder med vores mobiltelefoner. Det var ikke pænt i nogen som helst grad, men det var nemt, og fokus var på opskrifterne. Det er det selvfølgelig stadig også, men billederne betyder nu lige så meget, mindst. Og jeg er ikke fotograf. Jeg kan godt tage ok billeder, men det kræver en del, og jeg synes faktisk ikke, at det er sjovt. Derfor er det sjovt for mig at lave indlæg som dette, hvor jeg kan genbruge et billede fra bogen, eller som sidste uge, hvor jeg delte nogle gamle opskrifter. Men lige nu er tanken om at skulle igennem hele showet med planlægning, styling, opsætning, fotografering, redigering osv sgu for overvældende. Og så må det være sådan. Måske får jeg aldrig motivationen for at tage de gode madbilleder igen, og hvis det er tilfældet, er det selvfølgelig ærgerligt. Men så er der heldigvis masser af andre gode bloggere derude, som godt gider dén del også.
Indtil da: Her er en gulerodskage. Måske den bedste i verden. I hvert fald bedre end de to, jeg har fået for nyligt. Go’ weekend! 😀
Opskriften indeholder affiliatelinks. Find mange flere opskrifter på desserter uden sukker og mel, som også normaltspisende gider at spise, i “Sødt, sundere, syndigt” – køb fx her, her eller her 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Krydret gulerodskage med creamcheesefrosting
Opskrift fra Sødt, sundere, syndigt
Ingredienser
Til kagen
- 200 g gulerødder
- 100 g smør eller kokosolie (uden smag) blødt
- 100 g sukrin gold
- 100 g fibersirup gold eller yaconsirup
- 4 æg
- 100 g valnødder fintmalede
- 25 g pofiber
- 2 spsk fiberHUSK
- 1 spsk kakaopulver kan udelades
- 1 spsk kanel
- 2 tsk bagepulver
- 1/4 tsk salt
Til creamcheesefrosting
- 200 g flødeost
- 50 g smør blødt
- 50 g sukrin+ malet til melis
- 1/2 tsk vaniljepulver
- 2 spsk piskefløde
Til pynt
- 50 g valnødder hakkede
Sådan gør du
Forvarm ovnen til 160°C varmluft.
Riv gulerødderne groft.
Pisk smør eller kokosolie med sukrin gold og sirup, til det er lyst og luftigt. Tilsæt så æggene et ad gangen, og pisk herefter de tørre ingredienser i dejen. Rør til sidst de revne gulerødder i, og bland godt.
Fordel i en springform på ca. 24 cm beklædt med bagepapir, og bag kagen i ca. 45 minutter. Afkøl.
Pisk først flødeost og blødt smør sammen med en elpisker. Tilsæt herefter sukrin+ og vanilje, og pisk videre.
Tilsæt piskefløde, og pisk kort, til det samler sig.
Fordel på kagen med en kniv eller sprøjtepose med tyl, pynt med hakkede valnødder, og server.