Jeg bagte for ikke så lang tid siden denne gulerodskage – og den var god. Men så havde jeg, for det første, lyst til at prøve at lave en med cream cheese frosting og, for det andet, set denne opskrift anbefalet et eller andet sted (jeg kan desværre ikke huske hvor). Selve kagen smager meget ligesom den anden faktisk – men den frosting giver altså bare noget ekstra. Den er i hvert fald virkeligt lækker.
Jeg har brugt mandler i stedet for valnødder, da de og jeg ikke er de bedste venner. Newyorkerbyheart skriver at hun bruger meget lidt flormelis i frosting’en – i forhold til den anbefalede mængde. Jeg brugte 50-100 g mindre og det passede perfekt til mine smagsløg. Sødt men med en undertone af syrlig philadelphia. Desuden laver jeg ca. halvanden portion frosting, da jeg godt kan lide et ordentlig lag. Hvis man foretrækker en lavere kage, kan man lave 2/3 af kagemængderne og stadig bage i en bradepande – dog lidt kortere tid naturligvis.
Kagen kan også bages som (fine) cupcakes, som jeg har gjort her.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Gulerodskage med creamcheese-frosting
Ingredienser
Kage
- 3 dl rapsolie
- 175 g sukker
- 175 g brun farin
- 4 æg
- 300 g hvedemel
- 1 tsk kanel
- 1 tsk salt
- 2 tsk natron
- 1 spsk kakaopulver
- 350 g gulerod revet
- 50 g valnødder hakkede - alternativt kan du bruge mandler eller hasselnødder
Frosting
- 200 g flødeost
- 80 g smør blødt
- 1,5 tsk vaniljeessens eller kornene fra 1 vanillestang
- 250 g flormelis
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175º varmluft.
- Riv gulerødderne groft og hak nødderne.
- Pisk sukker og olie sammen og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt sammen og tilsæt herefter mel, kanel, salt, kakao og natron. Til sidst røres de revne gulerødder og hakkede nødder i.
- Pensl en springform med lidt rapsolie og hæld dejen heri.
- Kagen bages i ca. 45-50 minutter.
- Når kagen er helt kølet af, piskes ingredienserne til frostingen godt sammen og smøres på kagen.