Sidste mandag lavede jeg for første gang en version af den broccolisalat, som vist nok kaldes “den klassiske”. Det har jeg i hvert fald hørt den omtalt som flere gange. Jeg er dog som udgangspunkt ikke så vild med dressinger af den cremede slags (selvfølgelig er der undtagelser), så jeg har hidtil undgået den. Ikke desto mindre fik jeg lyst til at prøve den sammen med et stykke laks i sidste uge. Og resultatet var da egentligt udemærket og ganske lækkert, men hvis jeg skal være ærligt, laver jeg den nok ikke igen. I hvert fald ikke med den slags dressing. Jeg er altså bare mere til de mere anonyme dressinger, hvis det endelig skal være. Men det kan selvfølgelig også være, at jeg fik lavet den “forkert”. Jeg havde jo, som sagt, ikke smagt den før, så jeg kan af gode grunde ikke vide om den smagte som den skulle 😉 Men jeg tog udgangspunkt i en Karoline-opskrift, så det kan da ikke være helt galt 😀
Under alle omstændigheder er det korte af det lange nok, at du skal prøve den, hvis du som udgangspunkt godt kan lide dressinger baseret på mælkeprodukter (eller har brug for noget til at kamouflere broccolismagen 😉 ), men hvis du også foretrækker mere anonyme dressinger, er denne salat nok ikke for dig. Så vil jeg derimod anbefale denne broccolisalat, som jeg lavede sidste år – den er let, lækker og frisk (og mælkeproduktsdressingfri :D). Eller du kan bare lave denne her salat uden dressingen – kombien af lækker broccoli, salt bacon, sprøde solsikkekerner og søde og syrlige tranebær er i hvert fald et hit i min bog!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Broccolisalat med bacon, solsikkekerner og tranebær
Ingredienser
- 1 broccoli
- 1 pakke bacon 140 g
- 50 g solsikkekerner
- 50 g tørrede tranebær
- 1/4 liter græsk yoghurt 10%
- 1 tsk balsamicoeddike
- 1/2 tsk citronsaft
- lidt sødning jeg brugte lidt flydende sødemiddel
- salt
Sådan gør du
- Del broccolien i små buketter og skær stokken i tern. Damp i letsaltet vand i et par minutter og skyl herefter under koldt vand, så kogningen stopper.
- Rist imens solsikkekernerne på en tør pande.
- Steg derefter baconen sprødt på selvsamme pande. Lad det køle lidt af og smuldr det til mindre stykker.
- Bland dressingen af græsk yoghurt, balsamico, citronsaft, sødning og salt. Smag til.
- Bland broccolien i dressingen og vend herefter bacon, solsikkekerner og tranebær i. Lad gerne trække i en times tid inden servering. Min udgave var bedre på andendagen.