Blomkåls- og parmesanmos med savoykål og bacon

Blomkåls- og parmesanmos med savoykål og bacon

Når man nu har lært at kunne lide bacon, er der pludselig en masse muligheder inden for madlavningen, som ikke tidligere har været der. Så det må man jo udnytte. Da jeg så denne opskrift vidste jeg straks, at jeg skulle prøve noget lignende. Kombien med noget blødt nederst, noget lækkert mørt og lidt sejt kål i midten og sprødt bacon på toppen overtalte mig med det samme. Som det kan ses, lavede jeg dog et par ændringer her og der – som altid.

Hånden på hjertet, dette er vitterligt et af de bedste måltider, jeg har spist længe! Og jeg synes altså normalt ikke at jeg spiser dårlig mad. Så dette kan virkeligt anbefales. Og det bedste af det hele? Det er sundt (som bare pokker). Af bare én portion får man kværnet 1/2 blomkål og 1/4 savoykål – hvis det ikke er sundt, så ved jeg nærmest ikke hvad er 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Blomkåls- og parmesanmos med savoykål og bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

 • 1 pakke bacon i skiver 125 g
 • 1 pakke kalkunbacon 125 g (du kan selvfølgelig sagtens bare bruge én slags bacon, men jeg kan godt lide blandingen af sprød alm. bacon og kalkunbacon med lidt mere bid/struktur i)
 • 1 spsk smør
 • 1 blomkål
 • salt
 • 1 spsk smør
 • 1 stor håndfuld parmesan fintrevet, ca. 20 g
 • 1/2 savoykål
 • 2 fed hvidløg
 • 1-2 spsk æblecidereddike
 • 1/2 spsk sukrin+ eller dobbelt mængde sukker
 • salt

Sådan gør du

 1. Varm en sauterpande eller alm. pande godt op og tilsæt bacon i strimler. Jeg plejer bare at klippe baconen direkte ned i panden. Svits indtil det er godt og sprødt. Hvis du også har fået fat i en underlig slags bacon, som ikke vil afgive særligt meget fedt, kan du tilsætte en klat smør.
 2. Mens baconen steger, forberedes blomkålen. Del kålhovedet i små buketter og put dem i en gryde sammen med 1 cm vand og 1 tsk salt. Bring i kog og lad blomkålen dampe under låg i omkring 20 minutter.
 3. Snit savoykålen. Lav evt. halvdelen fint og den anden halvdel mellemfint. Så får det en fin struktur.
 4. Når baconet er sprødt, lægges det til afdrypning på køkkenrulle. Lad baconfedtet blive i panden.
 5. Tilsæt det snittede savoykål til det stadigt varme baconfedt og svits på livet løs. Det må hjertens gerne tage farve, men det skal helst ikke blive sort. Når kålen er faldet lidt sammen, tilsættes et par finthakkede fed hvidløg. Når kålen begynder at tage farve, hældes eddike, salt og sukrin ved. Svits videre indtil kålet er mørt, men stadig har bid. Smag til.
 6. Når blomkålen er mør, hældes vandet fra og smør og revet parmesan puttes i gryden. Læg låg på i et minuts tid og blend herefter mosen med en stavblender direkte i gryden. Smag til med salt.
 7. Server blomkålsmosen med sauteret savoykål og sprødt bacon. Drys evt. toppen med lidt ekstra revet parmesan.

Kategorier: Efterår, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!