Billede af Chris Tonnesen
Det gik lige pludseligt op for mig, at jeg nu har drukket denne varme kakao i stort set hver morgen i omtrentligt 7 uger – uden at give jer opskriften én eneste gang! Det kan jeg selvfølgelig ikke have siddende på mig, for denne kakao er altså virkeligt noget, der hjælper mig helt enormt i hverdagen på de tidlige morgener, og især nu hvor det også er begyndt at være mørkt, når jeg står op. Irks (jeg er bare ikke en efterårs-/vinterhalvårsperson…)!
Kakaoen kan vel på sin vis, hvis man er lidt venlig, siges at være en hybrid mellem æggekakaomælken her og den anden udgave af varm kakao her. Hvis man er mindre venlig, er det nok bare en ny version med mindre variationer. I alle tilfælde er den i hvert fald god. Den er hurtigt lavet og hurtigt drukket, hvilket begge er klare fordelen, hvis man er typen, der godt kan veje ekstra søvn lidt tungere end stor morgenmad. Hvis I ikke har prøvet den, synes jeg, I skal gøre det – især hvis I gerne vil have en hurtig morgenmadsløsning, der samtidig lægger en virkeligt god bund og holder dig mæt helt frem til frokost, eller hvis I ikke kan lide kaffe, men gerne vil eksperimentere med den slags drikke. Hvis I er mere til fast føde, kan man jo bare bruge den som supplement til andet mad 🙂
P.s. Hvis I undrer jer over, at jeg pludseligt er så flittig på blogfronten, kan jeg sige 1) at I skal lade være med at jinxe det og måske bare lade som ingenting, og 2) at jeg tror, jeg er ved at have fundet en god rytme ift. det der studielal, så jeg måske også kan lave andre ting end bare at læse hele tiden. Jeg har fx også læst hele flere bøger i oktober allerede! (men shhh, jinx det ikke, 7-9-13, knock on wood og alt det der!)
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Varm kakao
Ingredienser
- 2,5 dl kogende/kogt vand
- 1-1,5 spsk sukrin gold eller mere/mindre afhængigt af, hvor sødt du vil have det
- 2 spsk usødet kakaopulver gerne af god kvalitet
- 1 nip salt
- evt. lidt vaniljepulver, kanel og/eller cayenne
- 1-2 spsk kokosolie evt. uden smag
- 1 tsk kakaosmør kan udelades, men har stor betydning for chokoladesmagen
- 1 æg
Evt. til servering
- flødeskum kan udelades
Sådan gør du
- Bland alle ingredienser på nær ægget i et stavblenderglas eller alm. blender, og lad kokosolie og kakaosmør smelte.
- Blend et par sekunder, inden du tilsætter ægget, som blendes med, til det hele er jævnt og cremet.
- Server evt. med en klat flødeskum.
Noter
Opskrift fra "Sødt, sundere, syndigt"