De gode chokoladetrøfler var selvfølgelig ikke det eneste, jeg havde med til uddeling på job på min fødselsdag i sidste uge – man er vel et madøre! Jeg havde faktisk haft gang i den helt store godteproduktion i dagene op til, så jeg havde også de fantastisk lækre bounties med, der, som altid, faldt i yderst god jord – selv efter jeg fortalte, at der ikke var noget (tilsat) sukker i noget af det 😉 Og så lavede jeg disse lækkerbiskner med inspiration fra Jane og efter Cecilies opskrift.
Normalt er jeg jo lidt skeptisk over for lækkerier uden chokolade, men disse var (er!) faktisk umådeligt gode! Og så har de en ypperlig og dyb smag af vanilje, som jeg jo er ret vild med! Faktisk sagde en af mine kollegaer, at de smagte “for meget af vanilje”. Psh, som om det er muligt! Fudgen smelter i munden på en lækker og syndig måde, som helt får mundvandet til at løbe og mig til nærmest at savle ned i tastaturet bare ved at tænke på det! Og så mætter de også ret godt – især af så små godbidder at være – hvilket selvfølgelig skyldes, at de er ret så LCHF med højt fedtindhold og lavt indhold af kulhydrater. Jeg er fan!
Jeg har dog ikke tænkt mig at lyve for jer: Det tager lidt tid at lave dem. Ikke at det er svært eller hårdt eller noget, men karamelmassen skal koge i næsten en time, så det skal man alligevel kunne sætte af. Men herudover er det pærenemt – så længe man er tålmodig og giver massen længe nok! Jeg var lige hurtig nok med min første portion, som derfor aldrig blev rigtigt fast – den står stadig i køleskabet og venter på, at jeg får forsøgt mig med en omsmeltning. Så sørg for at den virkeligt får kogt godt ind – det betaler sig!
Fudgen her er i øvrigt selvfølgelig bare en grundopskrift. Det vil være oplagt at tilføre andre ting, især hvis man ikke serverer det som det mere “neutrale” indlag i et mindre overflødighedshorn af godter. Nødder vil være fantastisk selvfølgelig, og jeg har især en våd drøm om at lave en udgave med ristede pecannødder! Men generelt kan næsten alt vel gå, tænker jeg! Peanutbutter skal bestemt også prøves, men det kommer vel ikke bag på nogen. Evt. overtrukket med chokolade, mmmhh… Hov, nu stikker det vist af! Find på jeres egen variationer eller lav den bare med den gode vaniljesmag. Det kan næsten ikke gå galt! 😀
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Vaniljefudge
Opskrift efter Fristende lavkarbo
Ingredienser
- 2 dl piskefløde
- 100 g smør
- 2-3 spsk sukrin gold
- 1 tsk vaniljepulver
Sådan gør du
- Bland alle ingredienserne i en gryde, og bring massen i kog. Skru helt ned, og lad simre i ca. 1 time. Rør med jævne mellemrum, og lad aldrig massen storkoge.
- Når massen er tyknet og ligner karamel, er den færdig. Hæld i en form beklædt med husholdningsfilm. Her kan du evt. tilsætte fyld som fx nødder, hakket chokolade eller andet. Sæt på køl, indtil den er fast, skær i passende stykker, og server!
- Opbevares på køl og serveres også kolde, da de ellers smelter.