Indlæg sponsoreret af Den Grønne Slagter.
Selv om jeg engang var vegetar i flere år faktisk, kan man nok ikke længere kalde mig nogen som helst form for vegetar. Måske lige på nær “fleksitar”, omend det oftest er mere tilfældigt, end noget jeg planlægger på som sådan. Jeg kan godt lide kød nu, men det er noget, som jeg ikke har noget problem med at undvære, hvis jeg bare har et værdigt alternativ. Så da jeg blev kontaktet angående Den Grønne Slagters nye “veggie pålæg”, krævede det ikke meget betænkningstid, før jeg sagde ja. Faktisk fandt jeg bare hurtigt ingredienslisten online for at undersøge, hvad der var i, da det er noget der varierer meget i sådanne produkter. I og med, at det er et “erstatningsprodukt”, indeholder det selvfølgelig flere ingredienser, end hvis det bare var rent kød, men bortset fra det, kunne jeg læse, udtale og forstå alle ingredienserne, hvilket primært er kravet for mig.
Jeg ved, at der er mange forskellige holdninger til køderstatninger. Jeg synes personligt, at så længe det smager godt og ikke indeholder skrammel, spiser jeg faktisk lige så gerne det, som rigtigt kød. Smagen er jo – åbenlyst – det bærende element. Og nogle gange har man bare lyst til noget andet end kød (som sloganet for veggie pålægget siger), uanset hvad ens bevæggrund for dette så måtte være.
For at teste pålægget til fulde, valgte jeg at putte det i en sandwich. Pålægget har i sig selv en konsistens meget kødpølse, som jeg husker det, og andre lignende pålægsprodukter, med en fin og pikant peberfrugtssmag. For at komplimentere disse, fyldte jeg en salt feta, en cremet avocado og nogle sprøde agurkeskiver i min sandwich, som jeg baserede på helt neutrale vafler, der minder mest om ristet toastbrød. Du bruger selvfølgelig bare lige den slags brød, du har lyst til.
Sandwichen er den perfekte madpakke, som både er velsmagende og mættende. Og især for dig, der indimellem eller hele tiden har lyst til noget andet end kød, er den helt ideel. På den måde kan man tjekke lidt flere vegetariske måltider af i ugen – hvad enten det er af hensyn til pengepungen, miljøet eller noget helt tredje – uden egentligt at mærke noget til det! Velbekomme!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Vaffelsandwich med veggie pålæg, avocado og feta
Ingredienser
Vafler
- 150 g mandelmel ikke fedtreduceret
- 25 g arrowrootpulver giver sprødhed
- 2 tsk bagepulver
- 1/2 tsk salt
- 2 æg
- 1,5 dl mælk eller fløde eller andet
- 1/2-1 dl olivenolie
- 1 tsk æblecidereddike eller anden eddike
- evt. fedtstof til vaffeljernet hvis det ikke er slip-let
Sandwichfyld
- 3 spsk mayonnaise kan udelades
- 6 skiver veggie pålæg fra Den Grønne Slagter
- 50 g feta eller mængde efter smag
- 1 stor avocado
- 12 skiver agurk
Sådan gør du
Opvarm vaffeljernet, mens dejen blandes.
Pisk alle ingredienser til vaffeldejen sammen til en jævn dej. Bag så til vafler, og lad afkøle let. De er helt sprøde, når de er færdige, og bliver bløde, når de står længere.
Saml sandwicherne: Smør først mayo på to vafler. Fordel så pålæg, smuldret feta, avocado i skiver og agurkeskiver på den ene vaffel og top med den anden. Gentag for de andre sandwich, hvis de skal spises med det samme.
Noter
Jeg bruger Tefal Snack Collection-vaffeljernet, som bl.a. har en god slip-let-effekt. Brug fedtstof ved bagning, hvis du bruger et andet, og tilpas evt. mængderne.