For en uge siden skulle jeg sammen med to fra min projektgruppe forberede en øvelse til vores pragmatikforelæsning. Vi mødtes hjemme hos mig og derfor skulle der selvfølgelig også noget mad på bordet. Valget faldt på en spinattærte, som er en af de få opskrifter, som jeg laver ofte med jævne mellemrum – dog altid med en variation af en eller anden art. Denne gang fandt jeg tærtebunden i Trine Hahnemanns “365 Hverdagsretter”, hvor den dog blev brugt med noget andet fyld. Der fik jeg også inspirationen til tilbehøret i form af en råkost af reven rødbede og gulerød med frisk limesaft. Og det er uden tvivl nok det perfekte tilbehør til sådan en tærte her. Fyldet lavede jeg mere eller mindre som jeg plejer – denne gang med fersk laks i modsætning til her, hvor jeg bruger røget. Jeg foretrækker den ferske, men begge er gode. Alt i alt kommer det nok til at være sådan her jeg laver spinattærter med laks fra nu af, for det var voldsomt lækkert! Og bunden var genial 😀
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Spinattærte med laks
Ingredienser
Tærtebund
- 75 g smør
- 150 g rugmel
- 50 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 75 g creme fraiche eller lignende
Fyld
- 400 g spinat helbladet fra frost eller 600 g frisk
- 1 bouillonterning fx grøntsags-
- 200-250 g lakse ca. 2 lakseportioner
- 4 æg
- 1,5 dl fløde, mælk, hytteost eller lignende
- salt og peber
Sådan gør du
- Kør smør, rugmel, hvedemel og salt i en foodprocessor til det er findelt. Tilsæt fromage frais og kør til det er samlet (Hvis du ikke har foodprocessor, smuldres smør, mel og salt sammen og fromage frais bruges til at samle). Pensl en tærteform med olie, tryk dejen ud heri og sæt på køl en times tid eller når den skal bruges. Den kan fint laves et par timer i forvejen. Hvis du foretrækker at rulle dejen ud, skal den først stå på køl en time, før dette kan lade sig gøre.
- Tænd ovnen på 180º varmluft.
- Optø spinaten i en pande eller gryde med bouillonterningen. Dræn godt - der skal være så lidt væske med som overhovedet muligt.
- Skær laksen i mindre stykker. Pisk æg med fløde, salt og peber. Fordel spinat ovenpå tærtebunden efterfulgt af laks. Hæld æggeblandingen over og bag i den forvarmede ovn i ca. 30-40 minutter.
- Lad tærten hvile 10 minutters tid, inden den spises.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Rødbederåkost
Ingredienser
- 2 mellemstore rødbeder ca. 300 uden skræl
- 4 store gulerødder ca. 300 uden skræl
- 2 limefrugter saften heraf
Sådan gør du
Skræl rødbeder og gulerødder. Riv groft og bland med limesaft.