Smørstegt spidskål med bacon

smoerstegtspidskaal

Først og fremmest bliver jeg altså nødt til lige at takke jer for alle jeres søde kommentarer til mit sidste indlæg. I har taget så pænt imod det, og jeg er helt overvældet! TAK! Så for at vise min taknemmelighed, får I her en opskrift – næh, hele to opskrifter på en uge, hvad skal det dog ikke blive til?! 😀 (hovhov, nu ikke være flabet!)

Nå, men dagens opskrift er altså et tilbehør. Jeg ved ikke, om det bare er mig, men nogle gange mister jeg altså lidt fantasien, når det kommer til tilbehør. Og det er altså begrænset, hvor ofte jeg gider at spise blomkålsmos – trods alt! Det her er dog også en af favoritterne, som både er hurtigt og nemt at lave – og så er der bacon i! Hvad mere kan man forlange? (alt er jo bedre med bacon, er det ikke sådan, det er?)

I øvrigt, kort og kontant: spidskålen her passer til alt. Punktum.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Smørstegt spidskål med bacon

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 lille løg
  • 1 lille spidskål
  • 50 g smør
  • 1 spsk eddike fx æblecider- eller balsamico
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Svits bacon i en sauterpande eller gryde. Pil imens løget og hak det fint. Når baconen har afgivet sit fedt, tilsættes løget og svitses med, indtil baconen begynder at tage farve. Tilsæt evt. lidt smør, hvis det mangler fedtstof.
  2. Skær stokken fra kålen og fjern evt. grimme yderblade. Snit spidskålen fint og tilsæt til bacon og løg sammen med smørret og en god omgang salt. Svits, indtil kålen er faldet sammen og tilsæt så eddike. Svits videre og vend jævnligt rundt, indtil kålen er tilpas mør. Jeg gav det vist omkring 15 minutter i alt. Smag til med salt og peber og server.

Kategorier: Fast food, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!