Dette er en ret, jeg efterhånden har lavet en del gange. Både fordi jeg synes det er meget lækkert, men også fordi det faktisk er ret nemt. Det er desuden én af de retter, som er lige nem, uanset om man laver det til én person eller fire. Og så er det jo også såååå pænt!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Sesamlaks med bagte gulerødder og ærtemos
Antal: portion
Ingredienser
- 1 lakseportion ca. 125 g
- lidt sesamolie
- 1/2 spsk sesamfrø
- salt og peber
- tørret chili
- 250-300 g gulerod
- 1 fed hvidløg
- 1 tsk rapsolie
- 1 tsk salt
- 150 g ærter
- 1/2 dl vand
- 1/2-1 bouillonterning
Sådan gør du
- Tænd ovnen 200º grader varmluft.
- Skær gulerødderne i grove stykker og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Bland rapsolie med salt og finthakket hvidløg og drys ud over gulerødderne. Sæt i ovnen og bag i 10 minutter.
- Læg laksen i et ovnfast fad og pensl med et par dråber sesamolie. Krydr med salt og peber og fordel herefter sesamfrøene udover. Tryk dem let, så de hænger fast. Drys til sidst lidt chili ud over. Når gulerødderne har været i ovnen i de 10 minutter, sættes laksen ind og begge dele får yderligere 10-12 minutter. Når laksen er færdig, tages den ud, og ovnen skrues op på 250º. Giv gulerødderne 5 minutter til sidst, så de begynder at blive let brune/brændte i kanterne.
- Bring imens ærterne i kog sammen med vandet og bouillonterning. Når det bobler lystigt, tages gryden af varmen og det hele blendes direkte i gryden med en stavblender (eller i en blender eller foodprocessor).