Sesamkylling med grønne asparges og citron- og parmesansmør

Den anden dag læste jeg, at en af mine yndlings amerikanske sundhedsbloggere skal udgive en kogebog – kun indeholdende opskrifter med græsk yoghurt! Dette satte lidt tanker i gang hos mig: Hvis jeg nu en dag fik mulighed for at skrive en kogebog (jeg behøver vel ikke at nævne, at det er en guilty pleasure-drøm, vel? Jeg er jo madblogger – at have våde kogebogsdrømme er vist et kriterium her!), og den skulle være specialiseret inden for ét område, hvad skulle dét område så være monstro? Og så gik det op for mig, at den slags opskrifter, jeg vist har allerflest af her på bloggen, næsten må være de her helt hurtige hverdagsmåltider – hvoraf langt de fleste kan laves på en halv times penge. Det kan man vel godt kalde et “speciale”, kan man ikke? Altså, bevares, jeg har da også lejlighedsvis opskrifter på gæstemad, lækre desserter, syndige kager og alt det dér – men hvis man kigger sådan overordnet og statistisk på det, er jeg overbevist om at hverdagsmåltider er det, jeg har flest af. Men det er jo heller ikke for ingenting, at der engang var en mand, der skrev en hyldest til hverdagen, vel? 😉

Til trods for ovenstående svada, kan jeg faktisk kun tage æren for en minimal brøkdel af dagens opskrift. Størstedelen stammer nemlig fra “Viktminskning med LCHF”, som jeg allerede har lavet flere opskrifter fra – alle med stor succes. Apropos kogebøger, kan dén bog virkeligt anbefales! Jeg valgte at riste aspargesene i ovnen, fordi det er det bedste i verden, og tilsatte selv citron til smørret, som oprindeligt “bare” var en parmesansmør. Men derudover fulgte jeg vist opskriften – det er så heller ikke så svært, når den er så dejligt enkel, som denne her!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Sesamkylling med grønne asparges og citron- og parmesansmør

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

Sesamkylling

 • 2 kyllingebryster
 • salt og peber
 • 2-4 spsk sesamfrø
 • smør til stegning

Asparges

 • 1 bundt grønne asparges
 • lidt smagsneutral olie fx kokosolie uden smag
 • salt og peber

Citron- og parmesansmør

 • 50 g smør blødt
 • 1/2 dl parmesan fintrevet - ca. 10 g
 • 1/2 citron skallen herfra
 • evt. lidt flagesalt

Sådan gør du

 1. Bland det bløde smør med fintrevet parmesan, citronskal og evt. salt, og sæt det på køl - eller læg det i fryseren, hvis du ikke har så meget tid. Form det evt. til en cylinder, så du kan få fine runde skiver.
 2. Forvarm ovnen til 220º varmluft. Knæk de træede ender af aspargesene, og fordel på en bageplade beklædt med bagepapir. Vend med lidt olie og krydr med salt og peber. Bag aspargesene i ca. 15 minutter.
 3. Bank kyllingebrysterne flade og drys med salt og peber. Vend i sesamfrø på begge sider og steg i smør ved medium varme - sesamfrøene på ikke branke, så du skal helst have varmen lidt lavere, end hvad du normalt steger kylling på.
 4. Server sesamkyllingen i skiver med de ristede asparges, et par skiver smør og evt. et par citronbåde.

Kategorier: Grill, Hovedretter med fjerkræ, Hverdagsmad, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!