Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Jeg beklager, jeg er sådan en dårlig blogger for tiden. Det er bare som om at motivationen ikke rigtigt er der. Hverken for at lave mad sådan rigtigt eller for at blogge. Jeg bebrejder efteråret, mørket og det nærmest konstante regnvejr. Det kan da få selv den mest bedste ned med ryggen! Men ikke desto mindre, laver jeg dog mad en gang imellem. Og faktisk har jeg et par opskrifter, jeg er bagud med, så jeg skal bare lige have taget mig sammen til at skrive dem 😉

Jeg bestræber mig stadig på at spise kornfri størstedelen af tiden. Det er helt sikkert ikke så nemt, når man er doven og efterårstræt, men når det lykkes, kan jeg helt sikkert mærke forskel. Man bliver mæt på en rarere og lettere måde, synes jeg. Og tit er det faktisk også hurtigere at lave maden! Jeg bliver aldrig typen, der kan holde sig helt fra korn – især ikke til diverse familietamtam’er, vennearrangementer og andet. Hvis der bliver serveret brød eller kage (især sidstnævnte!), siger jeg absolut ikke nej. Men i hverdagen, derhjemme, kan jeg ofte godt holde det, og det tror jeg, jeg vil fortsætte med i hvert fald i den nærmeste fremtid.

Når der ikke indgår korn i maden, må salaterne og grøntsagerne dog gerne være lidt ud over det sædvanlige, efter min mening. Og her kommer denne rosenkålssalat ind i billedet. Jeg skelede til denne opskrift, men skar meget ned på både parmesan, nødder og olie. Jeg syntes, der var overvældende meget i originalopskriften, men det kan man jo selvfølgelig gøre, som man vil. Det er i hvert fald en lækker salat, som passer fint til det meste. Jeg spiste den både med kyllingefrikadeller et par dage og en enkelt dag med en pangasiusfilet stegt på panden i smør med masser af en af de lækre krydderblandinger, jeg lavede til det Urtekram-arrangement, jeg var til for snart to uger siden, og som jeg har heller ikke har fortalt jer om (dårlig blogger). Måske bliver det bedre fra nu af, måske ikke. I mellemtiden kan I i hvert fald lave og nyde denne rosenkålssalat 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rosenkålssalat med parmesan og cashews

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

3-6 portioner (3 store portioner, 6 som tilbehør sammen med andet tilbehør)

Opskrift efter shutterbean

Ingredienser

 • 1 pose rosenkål ca. 500 g
 • 40 g parmesan
 • 40 g cashewnødder ristede og saltede

Dressing

 • 2 spsk olivenolie
 • 1 spsk æblecidereddike
 • 1 tsk dijonsennep
 • salt og peber

Sådan gør du

 1. Hak parmesanosten fint i en foodprocessor eller riv den på et rivejern. Hak også cashewnødderne mellemfint - gerne på foodprocessor også.
 2. Skær de tørre og kedelige ender af rosenkålene og fjern evt. grimme blade. Snit dem fint med foodprocessorens snitteindsats, eller brug en mandolin, hvis du har en. Det er vigtigt, at det er fint snittet, ellers bliver du nok træt i kæberne ;)
 3. Pisk dressingen sammen og smag til med salt og peber. Vend rosenkål, parmesan, nødder og dressing sammen og lad gerne trække en time inden servering.
 4. Kan holde sig ca. 5 dage i køleskab.

Kategorier: Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!