Reje- og lakseroulade

Jeg skal have forret med til nytårsaften, så i mandags afprøvede jeg denne opskrift. Når vi bliver 12, hvoraf der er en del, jeg ikke kender særlig godt, har jeg altså ikke lyst til at tage noget med, hvis jeg ikke ved, det er godt 😀 Af samme grund lavede jeg også både nogle med rejefyld, som opskriften oprindeligt angiver, og så nogle med røget laks, da jeg tænkte at det ville give en lidt mere spændende smag. Umiddelbart kunne jeg nok bedst lide lakserullerne – netop fordi de smagte af mere. Men jeg kan også forestille mig, at det ville blive fint, hvis man brugte både laks og rejer i for at få en lidt mere afdæmpet smag – uden at den bliver kedelig. Jeg har endnu ikke helt besluttet mig for om det bliver det, jeg tager med. I så fald skal der i hvert fald mere salt i dejen og evt. noget citronsaft i fyldet. I opskriften nedenfor har jeg forsøgsvis tilføjet det – og så håber jeg lidt på, at jeg får tid til/gider lave det en gang til inden nytår, så jeg kan blive sikker på, om det skal være det. Med mindre der er nogle af jer, der har en fantastisk idé? Hvad ville I synes var lækkert at få til forret, som samtidig ikke er helt så uoriginalt som en klassisk rejecocktail fx (hovedretten bliver vist bare sådan klassisk kød + kartofler af en art + salat)? Et andet kriterie er desuden at det skal kunne laves i god tid i forvejen og kunne transporteres. Jeg skal højst sandsynligt have dem med i s-toget fra Køge til Kbh…

De blev lidt skæve i det, hvilket skyldes at jeg forsøgte at lave en lynversion. Efter min opfattelse har det ikke haft nogen indvirkning på smagen, men de blev lidt sværere at lave helt runde 🙂 Jeg skriver opskriften med de rigtige tider på også 😉

Opskriften burde desuden række til 4 personer ifølge opskriften. Vi fik dog 20 ruller og efter at have spist fire hver, var vi så mætte at vi nærmest ikke kunne spise den stop-spild-af-mad-tærte med spinat, kylling fra søndag og en pakke bacon, der lå i køleskabet, som jeg havde lavet til hovedret. Så umiddelbart vil jeg sige at man max skal lave 3 ruller til hver – og i så tilfælde burde opskriften næsten række til 7 personer til forret. Jeg vil nok selv vælge at give to til hver, så der er til 10! I hvert fald ifølge min opfattelse af hvor lidt/meget en forret skal mætte 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Reje- og lakseroulade

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer til forret

Opskrift efter Alletiders Kogebog

Ingredienser

Bund

 • 50 g smør
 • 1 dl hvedemel
 • 2 dl mælk
 • 2 dl madlavningsfløde
 • 75 g spinat hakket, fra frost
 • 1/2 bouillonterning
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk bagepulver
 • 3 æg delt i blommer og hvider

Fyld

 • 1,5 dl creme fraiche
 • 1/2 dl mayonnaise gerne Hellmann's
 • 1 bundt dild finthakket
 • 1 spsk citronsaft
 • 200 g rejer eller røget laks eller en blanding + 50-100 g rejer til pynt

Til servering

 • salat
 • citron

Sådan gør du

 1. Bunden skal laves i god tid, da den skal have tid til at køle af, inden fyldet kommes i.
 2. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
 3. Tø spinaten på en pande sammen med bouillonterning. Lad væden fordampe helt og pres evt. det overskydende fra, så spinaten er så tør som muligt.
 4. Smelt smørret i en gryde og pisk melet heri. Rør mælk og fløde i lidt ad gangen, mens der piskes. Lad koge et par minutter, så melsmagen forsvinder og tag derefter gryden af varmen. Rør spinat, æggeblommer, salt og bagepulver i dejen.
 5. Pisk æggehviderne stive og vend dem i dejen. Fordel den på en bradepande beklædt med bagepapir i et jævnt lag. Bag i ovnen i 25 minutter.
 6. Læg bunden til afkøling med et fugtigt viskestykke over. Den skal gerne være helt kold inden næste trin, ellers er det svært at rulle den.
 7. Rør cremefraiche og mayonnaise sammen med finthakket dild og citronsaft. Smør dressingen ud på bunden. Hak rejer og/eller laks groft og fordel udover i et jævnt lag. Rul forsigtigt rouladen sammen og pak ind i husholdningsfilm. Læg på køl i 1-2 timer.
 8. Skær rouladen ud i skiver og server med salat og citronskiver.

Kategorier: Forretter, Opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!