Til ære for en pige fra min projektgruppe, som var meget begejstret for denne kage, da hun i dag smagte rester, bliver det nu denne opskrift I får som den første i rækken fra kagebordet i søndags. Jeg har før bagt red velvet kage – dog i form af cupcakes – men til trods for at de to opskrifter på mange punkter ligner hinanden, syntes jeg alligevel at denne udgave var bedre! Opskriften stammer fra The Hummingbird Bakery’s kagebog (aka. min nye kagebibel), som jeg fandt i Føtex den anden dag til sølle 69 kr – naturligvis slog jeg straks til. Og jeg faldt for så mange af opskrifterne, da jeg gennemlæste den fredag, at det faktisk resulterede i en mere eller mindre komplet revurdering af planen for kagebordet. Så mange fristelser var der!
Officielt hedder kagen jo faktisk rød fløjlskage på dansk, men jeg synes altså det lyder meget mere rigtigt på engelsk. Den type er jeg.
Nå men, anyway, opskriften nedenfor er til en kage à 3 lag med en diameter på ca. 24 cm. Hvis man foretrækker at lave dem som cupcakes, skal man bare halvere mængderne og så rækker det til 12 stk. Bagetiden burde være den samme, som den er ved de tre lag. Jeg ændrede lidt på fremgangsmåden i forhold til pastafarven og så brugte jeg mere vanille end angivet. Desuden brugte jeg min standardfrostingopskrift på den anden af de to kager, jeg lavede, da frostingen på den første blev alt for tynd og overhovedet ikke så pæn, som jeg havde tænkt. Jeg skal ikke kunne udelukke, at jeg har gjort noget forkert, men med nedenstående mål bliver frostingen i hvert fald tilpas tyk til at man kan smøre den pænt på – og det er jo det vigtigste. Ik’? 😀 En stor del af charmen ved denne kage er jo den flotte dybrøde farve blandet med de hvide lag, der åbenbarer sig, når man skærer i den!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Red Velvet Kage
Ingredienser
Kage:
- 120 g blødt smør
- 300 g sukker
- 2 æg
- 20 g kakaopulver
- 2 spsk rød frugtfarve eller pastafarve
- 2 tsk vanilleessens
- 2,5 dl kærnemælk
- 300 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 3 tsk hvidvinseddike
Frosting:
- 100 g blødt smør
- 500 g flormelis
- 200 g flødeost
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 150º varmluft.
- Pisk smør og sukker let og luftigt - gerne i en røremaskine. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt imellem.
- Rør kakao, rød frugtfarve, vanille og kærnemælk sammen i en anden skål. Sigt melet. Hæld først halvdelen af kærnemælksblandingen i dejen og herefter halvdelen af melet. Gentag med det resterende.
- I en lille skål blandes eddike og natron og røres i dejen. Rør godt igennem og fordel i tre smurte springforme - eller én stor, hvis du hellere selv vil dele kagen.
- Bag ca. 25 minutter.
- Lad kagerne køle helt af, og lav herefter frostingen. Pisk smør og flormelis sammen til det ligner groft sand. Hæld al flødeosten i på én gang og pisk til det er let og luftigt - gerne op til 5 minutter.
- Læg den første kagebund på et kagefad og smør en fjerdedel af frostingen på. Læg en kagebund ovenpå og gentag med frosting. Afslut med den sidste kagebund og smør resten af frostingen ud over kagen.