Denne tærte var efter min mening den næstbedste af de fire tærter, jeg lavede til i lørdags. Opskriften er igen fra The Hummingbird Bakerys kagebog. Hvis man kan få fat på det, er majssirup ideelt at bruge, men jeg kunne ikke finde det, så jeg brugte bare alm. mørk sirup – smagen er i hvert fald ikke at kimse ad 🙂
Jeg synes egentlig ikke det er nødvendigt med noget til – men hvis man gerne vil have noget uagtet, kan både flødeskum eller lidt vanilleis gå. Hvis man er til det sure, er creme fraiche sikkert også et fint alternativ 😉
NB: jeg lavede halvanden portion af nedenstående, så vær opmærksom på at mængderne på billederne derfor også er lidt større.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pekantærte
Ingredienser
Tærtebund:
- 250 g hvedemel
- 100 g smør
- vand
Fyld:
- 200 g sukker
- 2 1/2 dl mørk sirup
- 1/2 tsk salt
- 3 æg
- 50 g smør
- 1/4 tsk vanilleessens
- 100 g pekannødder + ekstra til pynt
Sådan gør du
- Smuldr mel og smør sammen til det ligner sand - gerne i en foodprocessor. Tilsæt herefter vand lidt ad gangen, til det samler sig. Pak dejen ind i film og sæt på køl i 1 time.
- Forvarm ovnen til 170º varmluft.
- Bring sukker, majssirup og salt i kog i en stor gryde. Rør i det, så det ikke brænder på, og tag det af varmen, når det koger. Lad det køle lidt af.
- Pensl en tærteform med lidt smagsneutral olie. Rul tærtedejen ud, beklæd formen med dejen og skær kanterne til med en skarp kniv.
- Pisk æggene sammen, så de lige bliver blandet og hæld herefter den nu lune sirup i æggene, mens der piskes energisk, så æggene ikke stivner. Kom smør og vanilleessens i skålen og rør, til smørret er smeltet og jævn fordelt.
- Hak nødderne og fordel dem på tærteformen. Hæld sirup-massen over og pynt langs kanten med hele nødder.
- Bag tærten i ca. 50-60 minutter, til den får en mørk karamelagtig farve med en let sprød overflade.