Pandekager med hjemmelavet chokoladesauce

I søndags holdt jeg spilledag sammen med min mor, min bror og en af min brors venner. Vi spillede Brødrene Price spillet – et spil kun om mad. Jeg var i himlen! Og så spillede vi også lidt Bezzerwizzer, som nok er mit yndlingsspil, da jeg selv er lidt af en klogeåge 😉 Hvad er jeres yndlingsspil? Og er I lige så vilde med at spille brætspil som jeg er?

Men tilbage til maden, for hvad er en god spilledag uden lidt lækkert sødt til ganen? Jeg har i et godt stykke tid haft lyst til pandekager, så det virkede ret indlysende, at det var det der skulle på bordet. Normalt er jeg ret forfalden til Odenses chokoladesauce, men i dagens anledning besluttede jeg mig for at prøve at lave min egen version. Og faktisk var det næsten lige så nemt som at trykke det ud af en flaske. Nej, nej, det er rigtigt nok. Hvis du ikke tror på mig, må du jo bare selv prøve. Det var i hvert fald ikke sidste gang, jeg prøvede det 🙂

Pandekageopskriften er mere eller mindre den samme, som jeg altid bruger, og kan også ses på ovennævnte link. For nemhedens skyld poster jeg den dog også her igen. Man kan vel aldrig få for mange pandekager, vel? 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Pandekager med hjemmelavet chokoladesauce

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

Pandekager (ca. 20 stk):

 • 6-7 dl mælk
 • 400 g hvedemel
 • 2 spsk sukker
 • 1 spsk vanillesukker
 • 6 æg
 • 75-100 g smeltet smør

Chokoladesauce:

 • 2 dl piskefløde
 • 200 g mørk chokolade
 • 1 tsk smør
 • evt. 1-2 spsk sukker

Sådan gør du

 1. Pisk alle ingredienserne til pandekagedejen sammen til en jævn dej. Opvarm to pander og steg pandekagerne herpå. Hvis dejen brænder fast, kan man tilsætte lidt ekstra smør eller noget rapsolie.
 2. Imens pandekagerne bages, varmes fløden langsomt op i en gryde. Det må ikke koge. Når det er lige under kogepunktet, tages det af blusset og chokoladen tilsættes. Rør indimellem til chokoladen er smeltet og det er godt blandet. Tilsæt smør, så det bliver fint og blankt. Smag evt. til med lidt sukker.

Noter

Hvis der er chokoladesauce tilbage efter pandekagerne er spist, kan man gemme den i køleskabet - så bliver det til en lækker chokoladecreme, som fx kan bruges på brød eller til at pynte kage med eller andet.

Kategorier: Dessert, Efterår, Favoritter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!