Disse pandebrød har jeg først set på Sofies Blog og siden hos Newyorkerbyheart. Opskriften stammer efter sigende fra Spis Bedre.
De er virkeligt, virkeligt lækre. I dag var det faktisk anden gang, jeg lavede dem, men sidst fik jeg bare ikke lige taget billeder. De passer utroligt godt som erstatning for naanbrød eller som en slags madpandekage. I dag spiste jeg dem med hummus og grønne bønner. Jeg brugte også en enkelt som pizzabund med skinke og ost og et minut i mikrobølgeovnen.
Enjoy!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Pandebrød
Forberedelse: 10 minutter
Tilberedning: 25 minutter
Samlet tid: 1 time 35 minutter
Ingredienser
- 1 dl vand
- 1 dl surmælksprodukt fx ymer, A38, græsk yoghurt eller lignende
- 25 g gær
- 1 spsk honning
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie
- 400-450 g hvedemel Se note for grovere melblanding
- olie til pensling
Sådan gør du
- Gær opløses i vand og surmælksprodukt. Tilsæt honning, salt og olie og herefter hvedemel lidt ad gangen. Når dejen er smidig, lægges den til hævning en times tid.
- Efter hævning deles dejen i otte lige store stykker. Hvert stykke rulles ud til en cirkel (eller det, der ligner). Det er nemmest at rulle alle brødene inden man begynder at stege. Pensl den ene side af brødene med et meget let lag olie. En (eller flere) slip-let pander varmes og når de er klar lægges brød med den smurte side nedad. Den anden side smøres og efter ca. et minuts tid vendes de. Bag et minut på den anden side og fortsæt sådan med resten af brødene. Hvis brødene bliver sorte inden der er gået et minut, er panden for varm. Hvis de stort set ikke får farve, skal der nok skrues lidt op.
Noter
Note 8/5-11: De bliver utroligt gode med 200 g hvedemel og 200 g hvid hvede - og man kan overhovedet ikke smage at der er groft mel i :)