Mmmm, oreos. Det er nok mine yndlingskiks/småkager, så da jeg så at Line fra Enjoy Being Duen havde lavet nogle cupcakes med dem som hovedingrediens, sprang jeg straks til. Hun har fået sin opskrift herfra og det var i store træk den jeg brugte. Frostingen synes jeg blev lige sød nok, så næste gang vil jeg nok finde en anden grundopskrift, men udover det var de superlækre. Og den sprøde bund giver en sjov effekt 😉 De hævede lige voldsomt nok så jeg har skruet bagepulvermængden ned fra 3 tsk til 2. Bare brug 3, hvis du foretrækker det 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Oreo-cupcakes
Ingredienser
- 4,5 dl sukker
- 4,5 dl mel
- 2 dl kakao
- 2 tsk bagepulver
- 2 æg
- 2,5 dl mælk
- 1 dl rapsolie
- 2 tsk vanillesukker
- 1 dl kogt vand
- 2 ruller oreos
Frosting:
- 450 g flormelis
- 75 g smør
- 0,5 dl vand
- 3 tsk vanillesukker
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175º.
- 20 papirsforme fordeles i en metalform. I bunden af hver lægges den ene halvdel af en oreo - en bund med cremefyldet opad. Toppene gemmes til frostingen.
- Mel, kakao og bagepulver blandes i en skål. I en anden skål piskes sukker, olie, æg, mælk og vanille sammen. Melblandingen røres i og til sidst tilsættes en dl kogende vand. Fordel dejen i formene og bag i 20-25 minutter.
- Når cupcakes'ene er kølet helt af, piskes frostingen sammen. Knus oreotoppene og bland i.
- Fordel frostingen på de kolde cupcakes og pynt evt. med de resterende cupcakes. En halv på hver - det er nemmest bare at knække dem over med fingrene. Hvis man bruger en kniv, knækker de i flere mindre stykker.