Om at være træt af at slæbe på plastikflasker

Indlægget udgives i samarbejde med Sodastream.

Jeg har altid haft et lidt spøjst forhold til sodavand. Som barn drak jeg det en masse, nok lige så gerne som de fleste andre børn. Da jeg blev lidt ældre, fik jeg pludseligt den idé, at jeg slet ikke kunne lide det, og så holdt jeg helt op med at drikke det i en periode. Senere begyndte jeg at drikke lidt cola light, men ikke andre slags, og siden har jeg så skiftet til pepsi max, men det er stadig stort set den eneste slags sodavand fra butikkerne, jeg rigtigt bryder mig om at drikke. Coca cola smager for mig af hostesaft, selv om ingen andre, jeg kender, kan sætte sig ind i dén sammenligning. Egentligt har jeg det ok med at drikke lidt pepsi max indimellem. Der er selvfølgelig en masse kunstige stoffer i, men jeg er bestemt ikke hellig på andre områder, så selv om jeg prøver at spare lidt på det, er det ikke noget, jeg som sådan forsøger at undgå. Der er dog andre ting i det, som jeg gerne undgår. Dels er det en relativt dyr vane. Farven misfarver tænderne, synes jeg. Og så er det træls at slæbe hjem – uanset om man så har elevator! Og egentligt vil jeg gerne forstå lidt flere af de ingredienser, som jeg indtager – det er ikke just tilfældet med pepsi max’en.

For et års tid siden begyndte jeg så at “lave min egen sodavand”. Jeg købte danskvand og så blandede jeg med saft herhjemme. Min favorit var – og er fortsat – hyldeblomst, helst den sukkerfri fra Fun, men andre fungerer nu også. Det løste problemet med farven, og det er klart billigere – og jeg ved også i højere grad, hvad der er i. Men det løste altså ikke mit problem med at skulle slæbe danskvandsflasker hjem og herefter igen tilbage for at omsætte dem til pant. Måske dette problem er større, når man hverken har bil eller cykel eller andet, der kan hjælpe med den slags transport, men det blev i hvert fald for irriterende til sidst. Så jeg besluttede mig langt om længe for at få mig en danskvandsmaskine. Jeg indgik derfor et samarbejde med Sodastream for halvanden måneds tid siden, og siden har jeg hverken købt danskvand eller pepsi max eller nogen anden form for sodavand, som skal slæbes hverken frem eller tilbage!

Det lyder måske lidt som en tv-shop-reklame det her. “Før var mit liv træls, og jeg slæbte på flasker hele tiden – og siden Sodastream er mit liv meget bedre!”, haha. Men jeg er virkeligt glad for den maskine. Jeg kan huske, at vi også havde en Sodastream-maskine, da jeg var barn, og der lavede vi sodavand med de forskellige smagstilsætninger, selv om jeg dog aldrig var så vild med de resultater, vi fik ud af det. Jeg ved ikke, om de klassiske sodavandssmage er blevet bedre i dag, men de par af Sodastreams smage, som jeg har smagt, har været ret fint. Min favorit er cloudy lemonade (alt med citron!), og deres grape er også ret så fin. Jeg smagte også deres sukkerfrie energidrik, fordi det lød sjovt, men energidrik er egentligt ikke noget, jeg gør mig i – bortset fra når det gælder jägerbombs, så mon ikke resten bliver brugt til det ved lejlighed 😉 Men ærligt talt – min favorit er stadig hyldeblomstsaft og danskvand – og evt. et skvæt cloudy lemonade også. 

Jeg har Sodastream Source-maskinen, som er virkeligt smart – og ikke mindst pæn at have stående, synes jeg. Den bruger ikke strøm, så den kan stå overalt, helt uafhængigt af placeringen af dine stikkontakter. Den har sådan en smart mekanisme, så flasken bare klikker fast, uden at man behøver at skrue. Og man kan selv styre mængden af kulsyre – når man lige lærer at bruge den ordentligt. De første par gange, jeg prøvede, var jeg meget uimponeret over maskinen, fordi jeg stort set ikke fik noget brus i mit vand. Brusen var lige blid nok for min smag. Så fik jeg gennemskuet, at jeg bare ikke havde trykket nok eller rigtigt, og efter den fejl-40 lige blev løst, fik jeg jævnligt hikke, inden jeg fik afstemt mængden af kulsyre. En medium mængde brus er tilpas til mig! Jeg har endnu ikke brugt patronen op, så jeg ved ikke, hvor længe den faktisk rækker. Men mit gæt er længe. 

Jeg vil lige slutte min “anmeldelse” af med et par tips, som jeg selv har haft gavn af:

💛 Selv om Sodastream selv har en masse forskellige smagstilsætninger, kan du nemt og billigt købe din yndlingssaftevand og bruge som smag. Min favorit er som sagt hyldeblomst. Du kan også lave min ingefærlemonade og bruge danskvand i stedet for vand.

💛 Sørg for kun at have vand til stregen på flasken. For lidt eller for meget gør, at kulsyre-“dutten” ikke fungerer lige så godt.

💛 Køb evt. en ekstra flaske. Så har du altid en på køl, og det er også smartere ved gæster.

💛 Hvis du har en flaske danskvand fra dagen før eller ældre, som er blevet lidt flad, kan du sagtens fylde nyt brus på – der er ingen grund til at hælde flad sodavand ud. Jeg har ikke testet det, men jeg har en hypotese om, at man faktisk også kan bruge den til at fylde nyt brus på købt sodavand.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!