Nyt på kogebogshylden #2

kogeboeger

Inden for de sidste par uger er der udkommet hele tre nye og gode kogebøger, som er landet hjemme på mit sengebord. Og ja, det har højst sandsynligt en stor del af skylden for, at jeg faktisk endnu ikke har læst én eneste skønlitterær bog i 2015 (dét og eksamenslæsningen i hvert fald). For mig tager kogebøger nemlig en lige så stor plads i min fritidslæsning, som de fiktive fortællinger gør. Jeg er typen, der læser en kogebog fra ende til anden, men desværre aldrig er så god til reelt at få brugt opskrifterne deri efterfølgende. Jeg håber, at få lavet lidt om på sidstnævnte, og hvis der i mellemtiden er nogle af jer, der har det ligesom mig med førstnævnte, eller bare savner ny inspiration til kogebogshylden, kan følgende tre klart anbefales!

De tre bøger har flere ting til fælles – dels er de alle “sundhedskogebøger” i en eller anden udstrækning, hvad end det handler om LCHF, low carb eller bare salater og grøntsager i massevis. Herudover er alle tre udgivet af bloggere, og alle tre er desuden mundvandsdrivende smukke med de flotteste madbilleder! Jeg siger jer, det er regulær madporno, det her!

kogeboeger-lowcarbfoodclub

“LOW CARB fra The Food Club” af Ditte Ingemann
“LOW CARB fra The Food Club” udkom den 27. december 2014 og er skrevet af Ditte, som blogger på www.thefoodclub.dk. Dette er Dittes tredje kogebog, og ligesom de to første er det Ditte selv, der har taget billederne til bogen. Bogen indeholder low carb hverdagsmad i alle genrer og til alle dagens måltider, og er en supergod inspiration til den daglige mad. Hvis man spiser LCHF er det blot at tilføje lidt ekstra fedt til nogle af opskrifterne, og hvis man vil have flere kulhydrater, gør man selvfølgelig også bare det. Opskrifterne er ikke de allermest originale, hvis man har begået sig i low carb-verdenen et stykke tid, men det er nok også meget at forlange – det er i hvert fald efterhånden ikke noget jeg selv forventer, når jeg anskaffer mig nye kogebøger. Til gengæld forventer jeg god inspiration, lyst til at fræse i køkkenet med det samme og efterlignede nogle af de smukke retter og ikke mindst flotte billeder af pæn mad – og disse ting opfylder bogen “LOW CARB fra The Food Club” alle til UG.

Bogen er udgivet af Gyldendal og kan bl.a. købes her.

kogeboeger-skoennesalater

“Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter” af Emma Martiny
“Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter” er vitterligt en af de smukkeste og lækreste kogebøger, jeg har haft i hænderne længe. Det er en ordentlig moppedreng af en bog med flot hardback-indbinding og helt vildt mange opskrifter. Jeg skriver “helt vildt”, fordi jeg ikke engang orker at tælle efter, så mange er der. Emma Martiny blogger på www.emmamartiny.dk, og dette er hendes første kogebog, som udkom den 2. januar 2015. Der er opskrifter på alt fra måltidssalater over både lette og tungere salater til dips i alverdens afskygninger og brød og kage af den sundere slags. Jeg kan uden tøven sige, at jeg har lyst til at lave og spise stort set alle opskrifter i bogen (altså lige på nær dem med gedeost, aubergine, fennikel, m.m., ikke ;)), og jeg fik faktisk næsten åndenød af stress over at nå dem alle, da jeg læste bogen første gang. Selv for en selverklæret grøntsagsfan som mig, er der virkeligt mange nye ideer, som jeg klart skal give et skud. Bogen er ikke som sådan en sundhedsbog, men snarere en inspiration og tilskynden til at variere sit indtag af grøntsager og generelt det tilbehør, man serverer dag efter dag. “Skønne salater & vidunderligt tilbehør – og sunde desserter” overraskede mig helt utroligt positivt, og jeg kan kun anbefale den på det allervarmeste!

Bogen er udgivet af Fadl’s Forlag og kan bl.a. købes her.

kogeboeger-lchfaaretrundt

“LCHF året rundt” af Jane Faerber
Den 5. januar i år udkom Jane Faerbers fjerde bog på kun to år, som denne gang ikke er en introduktions- eller teoribog om LCHF med en masse opskrifter til inspiration, men snarere en hjælp til hvordan man tager LCHF fra slankekursmentaliteten, som jo desværre præger mange, til en livsstil. Som altid er Janes personlig meget klar at spore på siderne, og denne gang i en endnu højere grad end normalt, eftersom bogen inkluderer adskillige billeder af hende og hendes familie i årets forskellige situationer, lige fra jul og nytår over påske, grillaftener og børnefødselsdage m.m. “LCHF året rundt” giver mange gode tips til, hvordan man kan greje det der med LCHF til de særlige begivenheder, hvor mange måske netop føler sig særligt udfordret. Billederne er som altid fantastiske, og Jane griber LCHF an på en dejlig og lettilgængelig måde, der er helt nede på jorden og ufanatisk. Især når vi snakker kogebøger som “læsebøger” brillerer “LCHF året rundt”, netop på grund af den kronologiske opbygning frem for den mere klassiske måltidsopbygning. Hver gang jeg læser Janes bøger, får jeg fornyet mod på LCHF og lyst til at eksperimentere, og det, mere end noget andet, er faktisk det jeg især er vild med hendes bøger for! Jane blogger selvfølgelig på www.madbanditten.dk.

Bogen er udgivet af Politiken og kan bl.a. købes her.

halloumiogaeg

Alle bøger er anmeldereksemplarer fra de respektive forlag.

Kategorier: Kogebøger

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!