Misodip – godt til alt, men især til edamamebønner

For et par uger siden fik jeg på vej hjem fra arbejde pludseligt en akut trang til edamamebønner med misodip. I ved, a la den servering man kan få på sushirestauranter. Især Sticks ‘n’ Sushi har en rigtigt god misodip. Helt passende havde jeg kun et par dage forinden købt en miso, inspireret af nogle opskrifter i Emma Martinys kogebog, så det var så nemt som at slå noget op på google, lige at google en opskrift på hjemmelavet misodip. Jeg fandt denne og min opskrift forneden er i høj grad en 1:1 kopi, men dippen er bare så god, at den bliver nødt til at blive det med så mange som muligt!

Det er en af de opskrifter, der måske ved første øjekast virker besværlige, fordi den indeholder flere end 5 ingredienser, men alle er nogen jeg altid har i mine køkkenskabe (på nær lys miso som er en nylig tilføjelse til mit faste sortiment). Og dippen er rørt sammen på 5 minutters tid, inkl. den tid det tager at lynriste sesamfrøene. Det passer ret perfekt med den tid det alligevel tager at tø edamamebønnerne fra fryseren op (jeg gør det i en gryde på komfuret og tager af varmen, så snart vandet koger). Opskriften er nem nok til at jeg mange gange har lavet den, når jeg kom hjem fra arbejde som en god og mættende snack, inden jeg går ud på min gåtur eller hvad man nu ellers bruger tiden inden aftensmad på. Dippen er i øvrigt også rigtigt god til alle andre grøntsagsstænger, men lige edamame og misodip har en helt særlig plads i mit hjerte ❤

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Misodip

Ingen bedømmelser endnu

Antal: dl

Det klassiske sushitilbehør - fra dit eget køkken

Forberedelse: 10 minutter

Samlet tid: 10 minutter

Ingredienser

  • 2 spsk sesamfrø
  • 1/2 tsk tørrede chiliflager
  • 4 spsk lys miso køb online eller hos asiatiske købmænd
  • 2 spsk soja
  • 1 spsk sesamolie
  • 1/2 citron saften herfra
  • 1/2 tsk brun farin
  • 1 spsk tahin
  • 1 lille fed hvidløg presset
  • 2-3 spsk vand

Sådan gør du

  1. Rist sesamfrøene på en tør pande, til de begynder at knitre og poppe.

  2. Rør alle ingredienser, inkl. sesamfrø, godt sammen. Fortynd med vand til dippen har en passende konsistens. Pas på ikke at gøre den for tynd, så den ikke kan hænge fast på dit valgte dipfartøj.

Kategorier: Asiatisk, Fast food, Favoritter, Forretter, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!