Mexiburger

mexiburger-3

Faktisk er det noget nær 100 år siden, jeg sidst har fået en ordentlig mexiburger, hvilket egentligt er lidt sjovt. “Ha. Ha. Skidekægt, Xenia”, tænker I sikkert, så lad mig lige forklare. Som nogle af jer måske ved, er det “i mit voksne liv” kun inden for de sidste knap to år, at jeg rigtigt har spist oksekød – før det var jeg nemlig først vegetar og senere “fleksitar” i varierende grad. Da jeg stadig ikke spiste oksekød, men nærmest levede af kylling, lavede jeg ofte mexiburger. Af en eller anden grund føltes en mexiburger mere rigtig med kylling i, end en klassisk burger gjorde. Vær venlig ikke at spørge mig om at forklare alle mine særheder, så kommer vi til at være her for evigt! 😀

Men altså, pludseligt var det meget lang tid siden, jeg havde fået en burger, der var andet end den klassiske oksevariant, så da Maria for nyligt delte sin mexiburger-opskrift, gemte jeg den med det samme, og min veninde var ikke længe om at beslutte, at det var det, der skulle på bordet, da vi lavede mad sammen i fredags. Som to tredjedele af den såkaldte (af os selv selvfølgelig) “burgerbande”, var det jo i øvrigt ganske oplagt!

Det, der “gør” denne burger, er i høj grad kyllingebøffen. En ting er at lave en kyllingeburger ved blot at stege et kyllingebryst. Jeg kan virkeligt godt lide kylling, men den løsning er nu altså alligevel, ærligt talt, lige kedelig nok. Her har bøffen fået banket en ordentlig røvfuld mexicansk smag i, og det er helt klart dét, der gjorde burgeren så god. Ja, altså, det vil selvfølgelige sige, dét og guacamolen, forstås. Fordi alle ved, at det helt essentielle ved en mexiburger jo er guacamolen. Min guacamole er en lidt mere “clean” variant end Marias, hvis man kan sige det sådan. Jeg foretrækker min guac som i høj grad bare avocado tilsat lidt smagsforstærkning – her i form af bl.a. lime, hvidløg, salt og peber – samt creme fraiche for ekstra cremethed og tomat for lidt crunch og ekstra grønt. Man kan selvfølgelig også gå Marias rute og fyre op for både løg og krydderier m.m. Everything goes, som man siger!

Som altid brugte jeg disse burgerboller – denne gang med pofiber i stedet for sesammel, hvilket også fungerede udemærket. Hvis du selv har en yndlingsburgerbolle, hvad enten den er LCHF eller ej, bruger du selvfølgelig bare den.

Velbekomme – eller skulle jeg sige buen provecho (ja, jeg brugte 100% lige Google Translate!)

mexiburger-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Mexiburger

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Opskrift inspireret af Maria Engbjerg (aka. Vanløse Blues)

Ingredienser

  • 4 burgerboller fx disse: www.hjemmehosxenia.dk/burgerboller-med-sesam
  • spinat eller anden salat
  • evt. mayonnaise
  • evt. cheddarost i skiver
  • evt. syltede jalapeños

Kyllingebøffer

  • 400-450 g hakket kylling
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 stor håndfuld frisk persille
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 drys cayennepeber
  • 1 spsk fiberHUSK
  • salt og peber
  • kokosolie uden smag eller andet fedtstof til stegning

Guacamole

  • 2 modne avocadoer
  • 2 spsk creme fraiche kan udelades
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2-1 lime saften herfra
  • evt. 1 rød chili eller et par syltede jalapeños finthakkede
  • salt og peber
  • 2 store tomater eller ca. 10-15 små

Sådan gør du

Kyllingebøffer

  1. Bland hakket kylling med æg, revet løg, presset hvidløg, finthakket persille, krydderier, fiberHUSK og salt og peber.
  2. Smelt kokosolie eller andet fedtstof på en pande. Form kyllingefarsen til fire bøffer og steg ca. 5 minutter på hver side, til de er gyldne og gennemstegte.

Guacamole

  1. Mos eller blend avocado sammen med creme fraiche, presset hvidløg (kan udelades), limesaft, salt og peber og evt. chili.
  2. Skær så tomaterne i tern og vend i guacamolen.

Samling af burger

  1. Flæk burgerbollerne og smør evt. med noget mayo.
  2. Læg et lag spinatblade eller anden salat nederst og herefter en bøf. Hvis du bruger ost, lægger du en skive på nu.
  3. Afslut med en ordentlig skudefuld guacamole og burgertop.
mexiburger-2

Kategorier: Burgers, Hovedretter med fjerkræ, LCHF opskrifter, Mælkefri, Mexicansk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!