Lørdag aften stod menuen på lynstegt and i wok efter opskrift fra Louisa Lorang. Jeg har faktisk aldrig prøvet at bruge and på den måde før – kun som andesteg a la julemad. Men det blev faktisk rigtigt godt. Den lækre andesmag står perfekt til en ret som denne – og så var det jo lynhurtigt at lave, så hvis man har en craving for and – hvilket jeg altså af og til har – er det ideelt.
Jeg tror jeg fik puttet lige lovligt meget på én gang i wokken, da jeg lavede tredobbelt (!) version, så det blev ikke så lynstegt, som det kunne være blevet. Men så længe man nøjes med at lave til max 4 i en stor nok wok og sørger for at den bliver godt varm, skulle der ikke være nogle problemer. Det smagte i hvert fald fantastisk under alle omstændigheder. Og det tog mig ikke meget mere end 20 minutter at lave!
Jeg havde ikke helt østerssauce nok, så jeg fortyndede med vand rørt med majsstivelse og soja, hvilket også er en lidt billigere udgave, hvis man ikke vil ofre halvanden flaske østerssauce på ét måltid. Men det er østerssaucen der giver den gode smag, så lad være med at udelade den helt – så bliver det en noget trist ret 😉
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Lynstegt and med nudler og broccoli
Ingredienser
- 200 g nudler
- 2 andebryster
- olie til stegning
- 4 fed hvidløg
- 800 g broccoli ca. 1 1/2
- 2 dl østerssauce
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Kog nudlerne i letsaltet vand og dræn dem.
- Skær hvidløg i skiver og broccoli i mindre buketter og tern.
- Skær også andebrysterne i skiver.
- Opvarm wokken godt og varm lidt olie heri. Svits anden til det tager farve og tilsæt hvidløg. Svits yderligere 1-2 minutter og tilsæt broccoli, østerssauce og vand. Læg låg på og damp broccolien i et par minutter.
- Rør nudlerne i, smag evt. til med lidt soja og server.