Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado

I fredags havde jeg brug for noget lidt anderledes end sædvanligt til frokost. Dels fordi min go-to frokost, når jeg er hjemme, er noget med æg, og jeg skulle have spejlæg til biksemad om aftenen. Og dels fordi det nogen gange bare er rart med lidt variation.

Jeg havde en avocado, der gerne måtte indgå, og derudover kom jeg i tanker om en pose sorte bønner i fryseren, som passende kunne bruges også. Der var alligevel ikke nok til andet end et enkelt måltid.

Resultatet blev ret godt, efter min mening. Det minder nok en del om det, der flere steder, går under navnet taco-salat. Naturligvis fordi en stor del af ingredienserne ofte indgår i tacos, tortillas eller andet.

Jeg lavede den lun, men i princippet kan man ligeså godt spise den kold – især hvis man ikke har frosne bønner, der først skal tøs op 🙂 Jeg foretrækker dog til – næsten – en hver en tid at spise varm mad, så for mig var det en no-brainer 😉

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Lun salat med sorte bønner, majs, peberfrugt og avocado eller "Taco-salat"

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

 • 1/3 dåse sorte bønner eller tilsvarende fra frost ca. 150 g
 • 1 lille dåse majs 140 g
 • 1 rød snackpeber i små tern
 • 1 tsk spidskommen
 • salt
 • limesaft
 • 1 avocado
 • evt. lidt salsa eller taco-sauce

Sådan gør du

 1. Svits de sorte bønner og majs på en pande sammen med spidskommen. Du kan også vælge at tilsætte peberfrugten allerede her, men jeg foretrækker at den stadig er sprød.
 2. Tilsæt peberfrugt i tern og svits et par minutter. Smag til med salt og limesaft.
 3. Server med en avocado i skiver og evt. lidt salsa eller taco-sauce.

Kategorier: Frokost, Hverdagsmad, Internationale retter, Mælkefri, Mexicansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!