Jeg kan huske, at der i sommers på diverse blogs var meget hype om langtidsstegte tomater. Jeg kan også huske, at jeg ikke rigtigt forstod det, og var absolut overbevist om det – for jeg er normalt ikke vild med varme tomater. Men så var det jo så, at jeg prøvede at lave dem i går. Og blev omvendt. Helt komplet omvendt. Fordi hvis man endelig skal spise tomater om vinteren (og man ikke køber San Marzano), er det her da helt sikkert måden at gøre det på! En bakke ellers triste og vintersmagsløse tomater får nærmest et kæmpe skud af (sommer)smag og en blanding af syre og sødme, som er helt fantastisk! Og så er det jo helt bizart nemt – halvér en bunke tomater, vend dem i lidt smag, krydr, og smid i ovnen i tre kvarters tid. Og så er det ellers sommer for jeres smagsløg!
Her i løbet af de næste par dage, kommer der et par forslag til, hvad de bl.a. kan bruge til – men mulighederne er selvfølgelig uendelige. Salater, sandwich, pasta, tomatsauce, alene… brug jeres fantasi og se, hvad der sker 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Langtidsstegte tomater
Ingredienser
- 500 g små tomater
- 1 spsk balsamico
- 3 spsk olivenolie
- salt og peber
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 190º varmluft.
- Halvér tomaterne.
- Pisk balsamico og olie sammen og vend de halve tomater heri.
- Fordel med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir og krydr gavmildt med salt og peber.
- Steg i ovnen i ca. 45 minutter, til de er let brændte i kanten og er faldet en del sammen.
- Spis lune eller ved stuetemperatur.