Langtidsstegte tomater

Jeg kan huske, at der i sommers på diverse blogs var meget hype om langtidsstegte tomater. Jeg kan også huske, at jeg ikke rigtigt forstod det, og var absolut overbevist om det – for jeg er normalt ikke vild med varme tomater. Men så var det jo så, at jeg prøvede at lave dem i går. Og blev omvendt. Helt komplet omvendt. Fordi hvis man endelig skal spise tomater om vinteren (og man ikke køber San Marzano), er det her da helt sikkert måden at gøre det på! En bakke ellers triste og vintersmagsløse tomater får nærmest et kæmpe skud af (sommer)smag og en blanding af syre og sødme, som er helt fantastisk! Og så er det jo helt bizart nemt – halvér en bunke tomater, vend dem i lidt smag, krydr, og smid i ovnen i tre kvarters tid. Og så er det ellers sommer for jeres smagsløg!

Her i løbet af de næste par dage, kommer der et par forslag til, hvad de bl.a. kan bruge til – men mulighederne er selvfølgelig uendelige. Salater, sandwich, pasta, tomatsauce, alene… brug jeres fantasi og se, hvad der sker 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Langtidsstegte tomater

Ingen bedømmelser endnu


Ingredienser

  • 500 g små tomater
  • 1 spsk balsamico
  • 3 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 190º varmluft.
  2. Halvér tomaterne.
  3. Pisk balsamico og olie sammen og vend de halve tomater heri.
  4. Fordel med skærefladen opad på en bageplade med bagepapir og krydr gavmildt med salt og peber.
  5. Steg i ovnen i ca. 45 minutter, til de er let brændte i kanten og er faldet en del sammen.
  6. Spis lune eller ved stuetemperatur.

Kategorier: LCHF opskrifter, Mælkefri, Opskrifter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!