Laksesalat

Det bedste – nej, det næstbedste – ved at få laks til aftensmad er, at man kan lave denne fantastisk lækre laksesalat dagen efter! (det allerbedste er selvfølgelig at få laks i første omgang ;)) I går lavedede jeg den for anden gang, og det er vitterligt noget af det ypperste at sætte sine tænder i – derfor laver jeg altid ekstra laks, når jeg laver det om aftenen; planlagte rester er ret genialt :D.

Salaten blandes af almindelig bagt eller dampet laks og røget laks, hvilket giver en herlig kombi. Jeg lever efter devisen “keep it simple” og laver den ret enkel og lader den gode smag af de to typer laks stå frem og komme til sin ret, men man kan selvfølgelig sagtens tilføje flere ting, hvis man foretrækker det. Hvis man er løgtypen, vil en smule hakket forårsløg sikkert være super. Eller nogle andre grøntsager i små stykker, fx peberfrugt. Man kan snildt variere den på alle mulige måder. Men jeg foretrækker det som sagt simpelt – og jeg foretrækker det egentligt også hver dag, men det er måske lige ekstravagant nok – selv for en livsnyder som mig 😉

Har I også nogle retter, hvor I altid planlægger at have rester?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Laksesalat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 2 stykker koldt bagt eller dampet laks ca. 2-250 g (1 kan også gøre det, men så rækker salaten - selvfølgelig - til færre portioner)
  • 100 g røget laks
  • 2 spsk creme fraiche 18 eller 38% - alt efter smag og tilgængelighed
  • 1 spsk mayonnaise
  • salt og peber
  • 1/4 citron saften herfra

Sådan gør du

  1. Hak begge slags laks fint og bland med de resterende ingredienser. Smag til og server.

Kategorier: Fast food, Favoritter, Forretter, Frokost, Gæstemad, LCHF opskrifter, Rester

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!