Vi kan vist hurtigt blive enige om, at vejret lige i disse dage lader noget tilbage at ønske. Gråvejr og regn er bare ikke min opfattelse af sommer og især ikke ferie. Den eneste fordel ved sådan et vejr er faktisk, at man har en god bedre undskyldning til at være helt og aldeles doven og bare nyde sine fridage. Ferie er nu alligevel ret rart 😉 Lige for tiden betragter jeg næsten en dag som værende produktiv, hvis jeg har fået gået/løbet mine skridt og derudover bare har fået taget den der opvask, der af en eller anden grund bare konstant hober sig op! I min næste lejlighed skal jeg så meget have en opvaskemaskine!
Nå, men så længe sommervejret glimrer ved sit fravær, gemmer jeg lige de mere sommerlige opskrifter til det (forhåbentligt, 7-9-13, knock on wood!) kommer tilbage igen om ikke så længe. I stedet får I her endnu en opskrift på en udgave af kylling i karry – denne gang med hakket kylling, rød karry, peberfrugt og banan. Det, der er så rart ved kylling i karry som en overordnet paraply-betegnelse, er, at det jo nærmest kan varieres i et uendeligt utal af muligheder. Det har jeg vist allerede i høj grad bevist, og her kommer endnu et argument. Denne udgave er baseret på Familien Ravs ret med oksekød i rød karry. Jeg vidste, så snart jeg så den opskrift, at den skulle jeg prøve. Så snart der er kokos i noget, er jeg jo næsten solgt, ved I jo nok. Jeg havde egentligt også først tænkt mig at lave den med oksekød, men når det kommer til stykket, foretrækker jeg nok alligevel kyllingens mildhed sammen med karry, så det var det, jeg endte på. Jeg simplificerede yderligere retten en anelse, og alt i alt blev resultatet ret så fantastisk.
Retten har både sure, søde og stærke smagsnoter, takket være kombinationen af stærk karry, syrlig eddike og sød peberfrugt og banan. Jeg vil ikke anbefale, at du udelader bananen, heller ikke af hensyn til kulhydratmængden. Man bruger kun en lille en til hele portionen, og virkningen er så stor, at det ville være synd at undvære det. Jeg serverede selvfølgelig med mine yndlings-blomkålsris, lavet i ovnen. Lige siden jeg “opdagede”, at det kunne lade sig gøre og var godt, er jeg blevet komplet omvendt. Nu vil jeg til enhver tid hellere have blomkålsris end rigtige ris – blomkålsris, da de blev brugt i rå eller dampet form – var ellers en af de ting, jeg havde ret svært ved at forlige mig med. Men nu er jeg fan, og har næsten lyst til udelukkende at spise risretter! Faktisk er det så galt, at jeg har en tilbudsalarm på blomkål, så jeg kan hamstre lidt ekstra, når de er ekstra billige 😉
Alt i alt er dette blevet en ny favorit-udgave af kylling i karry, som klart bliver gentaget. Og med peanuts ovenpå, bliver alt jo kun endnu bedre!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Kylling i rød karry med peberfrugt og banan
Ingredienser
- 500 g hakket kylling
- 2 spsk kokosolie
- 1-2 spsk rød karrypasta tilpas efter styrke og smagsløg
- 1 tsk løgpulver eller 1 løg, som hakkes fint og sauteres inden kødet
- 1 tsk hvidløgspulver eller 2 fed presset hvidløg
- 1 spsk sukrin gold
- 1/2 liter kokosmælk
- 1 spsk æblecidereddike
- 2 peberfrugter
- 1 lille moden banan
- salt
Til servering
- blomkålsris af 2 blomkål
- kokosolie uden smag
- salt
- saltede peanuts
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 180º varmluft.
- Varm en wok eller gryde godt op og smelt kokosolien heri. Svits karrypasta og kylling, til kyllingen er gennemstegt. Tilsæt så løgpulver, hvidløgspulver, sukrin gold, kokosmælk og eddike, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
- Hak eller riv blomkål på din foodprocessor, så det ligner ris. Fordel på to bageplader beklædt med bagepapir, vend med lidt smeltet kokosolie og godt med salt og bag i ca. 20 minutter, til de er møre og let gyldne. Vend rundt undervejs.
- Skær peberfrugt og banan i mindre stykker. Tilsæt til sovsen, når der er ca. 5-10 minutter tilbage, til risene er færdige. Lad saucen simre lidt, til bananen er kogt ud og peberfrugterne tilpas møre. Smag til med salt.
- Server med saltede peanuts som drys.