Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel

Som nogle af jer måske opdagede via min facebook- eller twitterside, havde jeg fødselsdag i går! Jeg havde en herlig dag med brunch om formiddagen og sushi med min mor og bror om aftenen. Og når man har fødselsdag, skal man – i min familie – naturligvis holde noget for resten af familien. Det bliver på lørdag at jeg gør det, og jeg har besluttet at lave ristaffel, da det er en af de retter, som nemt kan laves på forhånd, hvilket er en fordel, da jeg ikke gider stå i køkkenet til min egen fødselsdag. Og så smager det jo også herligt, efter min opfattelse. Desuden er det smart, da saucen i sig selv jo er rimelig standard og så kan man hver især tilpasse den med de ting, man kan lide. For at være sikker på, at det er det jeg skal lave, lavede jeg en prøvekørsel i søndags. Mest på selve saucen. Jeg kunne nemlig ikke finde nogle opskrifter, som var lige, som jeg havde tænkt, det skulle være, hvorfor jeg endte med at sammensætte en selv. Og i så fald skulle jeg jo være sikker på, at det smagte godt – og det gjorde det, kan jeg hilse at sige! Eftersom det kun var en test, gad jeg ikke at have alle de forskellige toppings, som kommer til at være der på lørdag. Vi nøjedes derfor med peanuts, ananas og noget salat, vi havde tilbage fra dagen før. Egentligt ville jeg også have haft kokosmel, men det glemte jeg igen.

Forresten, en kort bemærkning mht. kokosmælk: Der er sikkert en del, der køber light kokosmælk, for at spare på fedtet, men hvis man læser i ingredienslisten er det bare alm. kokosmælk + vand, som man betaler mindst det dobbelte for. Hvis man vil spare på kalorier eller andet, vil jeg anbefale at man hellere bare nøjes med en lille alm. dåse og selv spæder med vand for resten – det er langt billigere.

Der er ikke så mange grøntsager i retten, så hvis man ikke laver det som ristaffel, hvor grøntsagerne er som topping, vil jeg anbefale at man enten laver nogle andre grøntsager ved siden af, noget salat eller smider nogle grøntsager i retten. Fx er gulerod og broccoli altid en sikker vinder i min bog 🙂

Har I nogle andre gode forslag til toppings?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Kylling i karry- og kokossauce a la ristaffel

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner


Ingredienser

  • 500 g kylling både bryst og inderfilet dur her
  • 1 løg
  • 1 æble
  • 2 fed hvidløg
  • olie til stegning
  • 1,5-2 spsk karry
  • 1 dl vand
  • 1 hønsebouillonterning
  • 1 dåse kokosmælk
  • salt og peber
  • 1 spsk sukker eller alternativt 2-3 spsk mangochutney
  • 4 dl basmati- eller jasminris kog efter anvisning på emballage

Forslag til topping

  • ananas
  • peanuts
  • kokosmel evt. ristet
  • rød peber i tern
  • ærter
  • majs gerne babymajs
  • grønne bønner i små stykker
  • banan i tern
  • karry
  • chili fx tørrede chiliflager
  • syltede/marinerede hvidløg
  • mangochutney
  • rosiner
  • gulerod groftrevet
  • æble i tern
  • ...

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisningerne på posen.
  2. Skær kyllingen i strimler. Opvarm olie på en pande eller i en gryde og svits kyllingen heri, til den tager farve. Tag kyllingen af varmen.
  3. Pil løg og hvidløg. Skræl æblet og fjern kernehuset. Hak løg, hvidløg og æble fint, gerne i en foodprocessor. Opvarm lidt mere olie på panden og svits det heri i et par minutter sammen med karry. Det må ikke tage farve. Tilsæt nu vand og bouillonterning og lad simre i et par minutter, til bouillonterningen er opløst og løg og æble er blevet lidt blødere.
  4. Rør kokosmælk i, kog igennem og tilsæt herefter kyllingen. Lad det simre og smag til med salt, peber, evt. lidt ekstra karry og sukker eller mangochutney.
  5. Server med valgfri topping.

Kategorier: Asiatisk, Efterår, Favoritter, Gæstemad, Hovedretter med fjerkræ, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!